Ολοκληρώθηκε το «1ο Φεστιβάλ Κοκκάρι 2019» με πολλές «δόσεις» παράδοσης

Με μια βραδιά γεμάτη παράδοση έκλεισε η δεύτερη ημέρα του «1ου Φεστιβάλ Κοκκάρι 2019», που διοργάνωσε ο σύλλογος «Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ», το διήμερο 8-9 Ιουνίου στο πανέμορφο Κοκκάρι της Σάμου.

«…Το καλώς ορίσατε είναι χαρά μεγάλη…», επετεύχθη με τη συνοδεία της Μάρθας Μαυροειδή και το κουαρτέτο «ΓΙΑΣΕΜΙ», που συνόδευσαν μουσικά τα φιλοξενούμενα χορευτικά.

Η Πηγή της Μάννας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ο Καπετάν Λαχανάς, Ένωση Μικρασιατών Σάμου, ΑΠΣ Ιωνικός Καρλοβάσου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταΐκων, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου, ΑΨΕΣ Κοντακαΐκων Πυθαγόρας, Φλώρινας ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος ΣΚΟΠΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΣ, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας θέαμα, νιάτα και αισιοδοξία ότι η παράδοση συνεχίζεται.

Η σκηνή πλημμύρισε με παραδοσιακούς χορούς και φορεσιές από όλη την Ελλάδα. Χίος, Φλώρινα, Νάξος, Τζια, Μέγαρα, Θεσσαλία, Θράκη, Μικρά Ασία, βρήκαν την Σάμο στο ειδυλλιακό Κοκκάρι, προσφέροντας ανάσα δροσιάς και προσφοράς.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, οι σύλλογοι που συμμετείχαν, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και το στήριγμα του συλλόγου τον πάτερ Γιώργο Αρχοντούλη και φυσικά τον εμπνευστή και χοροδιδάσκαλο του συλλόγου, κ. Στέλιο Ντίνο.

00Kokkari01

Ιδιαίτερη στιγμή όταν ο κ. Ντίνος προσκάλεσε στη σκηνή την χοροδιδάσκαλο Ελευθερία Καραγεωργίου που αναχωρεί από τη Σάμο, και της πρότεινε να σύρει πρώτη το χορό στο πλατανιώτικο νερό ως αποχαιρετισμό, με συγχορευτές τους υπόλοιπους χοροδιδασκάλους των συλλόγων.

Η βραδιά έκλεισε με την ευχή της αντάμωσης, το επόμενο καλοκαίρι με το 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Κοκκαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Ελένη Χατζηγεωργίου     

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »