Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία, με τίτλο: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης με την Αναπηρία, με τίτλο: «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» που διοργάνωσε η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), το Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα, 03 & 04 Μαΐου 2018, στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου και το παρακολούθησαν μαθητές του 1ου & 2ουΓυμνασίου Σάμου και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου & του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, με βασικό ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, ο οποίος είναι Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων και Motivational Speaker με αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. και την κ.Θάλεια Κιούση, Υπέυθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία, το πρόγραμμα επιδίωξε να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εστίασε στην: 

Εξοικείωση των μαθητών με την εικόνα της αναπηρίας  

Κατανόηση των καθημερινών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία αλλά και στην συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων τους 

Διευκόλυνση της επικοινωνίας των μαθητών γενικής εκπαίδευσης με νέους με αναπηρία 

Ενεργοποίηση “αντανακλαστικών” κοινωνικής συλλογικότητας, ευθύνης & αλληλεγγύης για την δημιουργία μελλοντικών συνειδητοποιημένων πολιτών.

00DimosAnapiria02

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)και το Κέντρο Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, υλοποίησε την Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018, στις 19:00μ.μ στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου, ημερίδα – εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου εξοικείωσης με την αναπηρία και την διαφορετικότητα, με τίτλο: «Σκέψου διαφορετικά»

Ο ανοιχτός αυτός διάλογος είχε ως στόχο την άρση των προκαταλήψεων & του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης.

Κεντρικός Ομιλητής: Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, Συντονιστής Βιωματικών Παρεμβάσεων και Motivational Speaker με αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π.

Την εκδήλωση προλόγισε, η κ. Γραμματική Τριτσινιώτου, Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου και εκ μέρους του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, η Κοινωνική Λειτουργός, κ. Αντωνία Κονταξή.

Παρευρέθησαν,  η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ – ΔΟΠΠΟΝΑΣ και Δημοτική Σύμβουλος,  κ. Άννη Ανδρεάδου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.-Σαμιακή Αρωγή και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κυριάκος Πατσίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος Σάμου, κ. Νίκος Βαρούμας, ο Επιτελάρχης της 79 ΑΔΤΕ κ. Α. Χατζηαθανασίου, αντιπροσωπεία της 79 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα στελέχη και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, τις υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, για την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά τη διάρκεια διοργάνωσης του προγράμματος αυτού, καθώς επίσης, τη Διεύθυνση του ξενοδοχείου «Doryssa Sea Side Resort» για τη δωρεάν φιλοξενία των συνεργατών του ΣΚΕΠ και τη Δ/νση του ΓΕΛ Σάμου, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Η μέθοδος της συνεργασίας του συν- σχεδιασμού και των συν –δράσεων είναι βασική πολιτική του Δήμου μας ο οποίος ως ένας από τους τρείς πιστοποιημένους δήμους- πόλεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ αλλά και ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, (ΕΔΔΥΠΠΥ), υλοποιεί δράσεις πρόληψης και προαγωγής που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών, τις ευπαθείς ομάδες και την πρόληψη αυτών.

Από τη Δ/νση

Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας

του Δήμου Σάμου

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »