Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με τη συμμετοχή του Δήμου Σάμου

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η τέταρτη συμμετοχή του Δήμου Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με την συμμετοχή ομάδων, συλλόγων και εθελοντών του νησιού. Στόχος της Εβδομάδας Κινητικότητας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή χιλιάδων πόλεων από όλη την Ευρώπη είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών γύρω από θέματα βιώσιμης κινητικότητας, σωματικής άσκησης και προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού.

Το φετινό θέμα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» αποτυπώνει την ανάγκη να υιοθετήσουμε τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο, η δημοτική συγκοινωνία και το περπάτημα.

00Kinitikotita03

Στο πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για σειρά ζητημάτων όπως το «Ασφαλώς Ποδηλατώ» από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς», ένα βιωματικό πρόγραμμα, στο οποίο ενημερώθηκαν περί τους 200 μαθητές των δημοτικών μας σχολείων για την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την οδική ασφάλεια κ.ά.

00Kinitikotita02

Προσδοκούμε και διεκδικούμε με τις δράσεις μας αυτές μία από τις υψηλότερες θέσεις στη κατάταξη ανάμεσα στους χιλιάδες ευρωπαϊκούς Δήμους που συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις με πρωτότυπες ιδέες και πρωτοβουλίες και καταθέτοντας κόπο, χρόνο και ψυχή! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο του 2019!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

ds2

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »