Ολοκληρώθηκε η 1η πανελλήνια χορευτική συνάντηση στη Σάμο του ΧΟΡ.Ο.Σ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η πανελλήνια χορευτική συνάντηση στη Σάμο που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου το Σάββατο βράδυ (16/09) στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου. Πάνω από 160 χορευτές και χορεύτριες ξεδίπλωσαν τις χορευτικές τους ικανότητες, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, χειροκροτούμενοι από το κοινό.

Στην 1η πανελλήνια χορευτική συνάντηση στη Σάμο, βρέθηκαν φιλοξενούμενα τρία χορευτικά συγκροτήματα από την Σκάλα Ωρωπού, από την Αραβησσό Πέλλας και από την Μύκονο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ζωή Πυργιώτη – Τσερέ, κ. Γιάννης Μανδουραράκης, κ. Νίκος Τριανταφύλου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής.

1ηsynantisi01

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στα χορευτικά συγκροτήματα, καθώς και στους χοροδιδασκάλους. Όπως είπε ο κ. Μάκης Ευαγγέλου ήδη για την επόμενη χρονιά έχουν δηλώσει συμμετοχή έξι (6) χορευτικά συγκροτήματα εκτός Σάμου και η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει θεσμός για τη Σάμο, παρουσιάζοντας την ιστορία του πολιτισμού μας, όσο αφορά τους τοπικούς χορούς όχι μόνο της Σάμου, αλλά και χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου ευαισθητοποιήθηκε από την πρωτοβουλία του Ομίλου και του Δήμου Σάμου προφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, γάλα, ρύζι κ.α.) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών.

Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που ανέγνωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Ιωάννης Μανδουραράκης τόνισε: «Θέλω με ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίσω όλες και όλους σας στην αποψινή 1η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση  που διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου -¨ ΧΟΡ.Ο.Σ υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Οι διοργανώσεις της πρώτης και δεύτερης χορευτικής συνάντησης χορευτικών ομίλων, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι την ίδια αποδοχή και επιδοκιμασία θα απολαύσει και η αποψινή και ότι η Συνάντηση αυτή θα εξελιχθεί σ’ έναν σημαντικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό θεσμό για το νησί μας, με την πλούσια και ξεχωριστή του λαϊκή παράδοση.

Η ιστορική αυτή συνέχεια και η πολιτιστική συγγένεια αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τη λαϊκή μουσική και χορευτική παράδοση και γι’ αυτό το λόγο θέλω να συγχαρώ τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου για την πρωτοβουλία του και να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες που συμμετέχουν: Από την Πέλλα, την Μύκονο, τον Ωρωπό και τη Σάμο»

1ηsynantisi03

Στην εκδήλωση πήραν μέρος:

1) Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού Χοροί από την Κάρυστο Ευβοίας.

2) Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Σάμου Χοροί από τα Δωδεκάνησα.

3) Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος ‘Η ΡΙΒΑ’ Χοροί του Αιγαίου.

4) Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Χώρας-Ποτοκακίου «H ΕΙΡΗΝΗ» Χοροί της Σάμου.

5) Πολιτιστικός Σύλλογος Αραβησσού Πέλλας ‘Παύλος Μελάς’ Χοροί της Μακεδονίας.

6) Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου ‘Ο Καπετάν Λαχανάς’ Χοροί από τη Μικρά Ασία.

7) Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ (Συμμετέχουν και χορευτές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου) Χοροί της Σάμου και της Ικαρίας.

8) Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου ‘Οι Ανεμόμυλοι’ Χοροί από τη Μύκονο και τις Κυκλάδες.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα