Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 196η επέτειο Ναυμαχίας της Μυκάλης και της εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 196η επέτειο Ναυμαχίας της Μυκάλης και της εορτής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο (φωτογραφίες)

Με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, την επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 196η επέτειο Ναυμαχίας της Μυκάλης και της εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

00MetamorfosiSotiros01

Φέτος οι εκδηλώσεις δεν μπορούν να συγκριθούν σε καμία περίπτωση με τις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών, λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ειδικά φέτος έγιναν μόνο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και όχι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης, όπου τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει να συμβαίνει το αδιαχώρητο στην παραλία του Πυθαγορείου, αλλά και δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους και συναυλίες μουσικών σχημάτων.

00MetamorfosiSotiros02

Μετά την επίσημη δοξολογία και τη δέηση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, από τον Βουλευτή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη και τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ κ. Περικλής Δούκας. Ν΄αναφέρουμε ότι παρών ήταν και ο πρώην Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

00MetamorfosiSotiros03

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ»: Τι να κάνουμε μετά το σεισμό

Η «Σάμος αλλάΖΕΙ» για τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων. Καταγγέλουμε την απρεπή στάση του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πανουράκη

Την Παρασκευή 15/1/21, με πρόσκληση της ίδιας ημέρας, συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  με μοναδικό θέμα «Λειτουργία σχολικών μονάδων Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανατολικής Σάμου».

Περισσότερα »