Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Σημαντικές παρεμβάσεις για την πυροπροστασία, για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα μέτρα για την ενίσχυση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων από τις επιπτώσεις της πανδημίας, έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου (13-5-2020), η Λαϊκή Συσπείρωση.

* Ειδικότερα έφερε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της Πυροπροστασίας παρουσιάζοντας ολοκληρωμένη εισήγηση για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο και με συγκεκριμένα μέτρα άμεσων ενεργειών από πλευράς του δήμου. Στην εισήγηση καταγγέλθηκε η πολιτική κατακερματισμού των υπηρεσιών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, η υποχρηματοδότησή τους, η ελλιπής στελέχωση και η συστηματική προσπάθεια να μετακυλιστεί το βάρος στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, οι οποίοι τελικά θα επιβαρύνουν το λαό.

Προτάθηκαν επίσης μέτρα για την προστασία των οικισμών, καλύτερης οργάνωσης της πυροπροστασίας και διεκδίκησης πόρων για καθαρισμό δασών, αγροτική και δασική οδοποιία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Πυροσβεστική και Δασική, μονιμοποίηση των πυροσβεστών 5ετούς θητείας αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.α Τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

* Η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξε το Ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου που καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση να μετατραπεί το μάθημα σε «ριάλιτι» με την τοποθέτηση καμερών τονίζοντας επιπλέον ότι, είναι προσχηματική η εφαρμογή του και ο πραγματικός στόχος αυτών που προωθούν τέτοια μέτρα είναι η αποδοχή από την κοινωνία της συνεχούς παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής και των δραστηριοτήτων όλων μας.

* Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση προσωποπαγών θέσεων στον Οργανισμό του δήμου για αριθμό ίσο με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι» οι οποίες θα καλυφθούν απο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με κίνδυνο οι σημερινοί εργαζόμενοι ή κάποιοι από αυτούς να μείνουν άνεργοι.. Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε απαράδεκτο γεγονός να κρίνονται από μηδενική βάση εργαζόμενοι με συνεχή θητεία πολλών ετών και υποστήριξε ότι πρέπει να προσληφθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ο ΑΣΕΠ να προκηρύξει επιπλέον θέσεις μόνιμου προσωπικού που να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας, που αναμφισβήτητα είναι μεγάλες. Επίσης υπενθύμισε ακόμη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι στη Σάμο είναι απλήρωτοι για 4 και συμπληρώνουν σε λίγες μέρες 5ο μήνα, γεγονός απαράδεκτο. Τελικά δόθηκε η απάντηση ότι στις επόμενες μέρες θα γίνει η αποδοχή της χρηματοδότησης για το 1ο τετράμηνο του 2020 και θα πληρωθούν γρήγορα.

* Άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων και άλλων ευάλωτων ομάδων, πρότεινε εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση στον αντίποδα των αναιμικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και υλοποιούν οι δήμοι. Συγκεκριμένα για δεύτερη φορά μετά το «lockdown» η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε:

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις (π.χ. κυλικεία σχολείων, αναψυκτήρια κλπ).

Απαλλαγή για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λόγω των μέτρων, και μείωση των τελών κατάληψης δημοτικού χώρου, μέχρι 31-12-2020.

Απαλλαγή από τα τροφεία των παιδικών σταθμών μέχρι τέλος του έτους, για εργαζόμενους σε αναστολή ή ανεργία και αυτοαπασχολούμενους που είχαν κλείσει ή παραμένουν κλειστοί, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους για όλους.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ήδη ανέργων, ΑμΕΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ ευπαθών ομάδων και όσων δεν επαναπροσληφθούν.

Ταυτόχρονα η Λαϊκή Συσπείρωση υποστήριξε ότι ο δήμος πρέπει να προβάλλει και να στηρίξει ανεπιφύλακτα τα μέτρα που προτείνουν, το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τους εργαζόμενους με αιχμή τους εργαζόμενους στον Τουρισμό-Επισιτισμό και οι φορείς των επαγγελματιών για τους αυτοαπασχολούμενους. Κατέθεσε μάλιστα στο προεδρείο και στα πρακτικά τον πλήρη κατάλογο των διεκδικήσεων των συνδικαλιστικών φορέων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (13-5-2020)

Η πρόταση μνημονίου συνεργασίας του δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιπυρική περίοδο, όσο χρήσιμο κι’ αν θεωρείται, φαντάζει σαν ειρωνεία μπροστά στα χαώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας και στη Σάμο.

Σύστημα κατ’ όνομα, αφού δεν υπάρχει ενιαίος φορέας δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.

Ο κατακερματισμός των αρμόδιων υπηρεσιών, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό τόσο στη Π.Υ όσο και στη Δασική υπηρεσία, τα αστεία ποσά του δημοτικού προϋπολογισμού για την Πολιτική Προστασία, η έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέσων προστασίας των πυροσβεστών, ο απαρχαιωμένος στόλος Πυρ..Οχημάτων κ.ά, συνθέτουν μια κατάσταση που είναι επικίνδυνη και έχει αποδειχθεί καταστροφική σε πολλές μεγάλες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων υποτάσσεται στην πολιτική εμπορευματοποίησης της γης και αντιμετωπίζεται προκλητικά σαν ευκαιρία αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ακολουθώντας τις αναλύσεις – οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης του “κόστους – οφέλους” και στο συγκεκριμένο τομέα.

Μάλιστα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία μετά την εφαρμογή του νέου αντιπεριβαλλοντικού νόμου όπου παραδίδονται βουνά, δάση, λίμνες και θάλασσες στους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα “αποθηκευμένα κεφάλαιά τους”.

Πρόκειται για έγκλημα που στα πλαίσια της λεγόμενης “πράσινης ανάπτυξης” και της “καθαρής ενέργειας” προωθούνται αντιδραστικές αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης των επενδύσεών τους.

Στο εξής θα ελέγχονται και θα εγκρίνονται από άλλες “συνάδελφες” ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε όλες τις βουνοκορφές και φωτοβολταϊκά συστήματα από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα καταργώντας ακόμα και το καθεστώς των περιοχών “Νατούρα” σε ζώνες υψηλής περιβαλλοντικής αξίας.

Όσον αφορά την κατάσταση εδώ στο νησί μας, οι εργαζόμενοι στη Π.Υ δεν επαρκούν να στελεχώσουν όλες τις βάρδιες και να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής.

Τα Π.Ο είναι παλιά και παρά τις συντηρήσεις είναι ευάλωτα στη καταπόνηση μιας μεγάλης πυρκαγιάς.

Τα κενά καλύπτουν οι εθελοντές πυροσβέστες οι οποίοι σηκώνουν μεγάλο βάρος των επιχειρήσεων, σε σημείο που τείνουν να μετατραπούν από επικουρική σε κύρια δύναμη πυρόσβεσης. Αυτό ταιριάζει γάντι στη σαφή πλέον κατεύθυνση Ε .Ε και κυβερνήσεων, να περάσει η πυροπροστασία στους δήμους και να φορτωθεί οικονομικά και πρακτικά στις πλάτες των δημοτών.

Η δασική υπηρεσία έχει ελάχιστο προσωπικό που ενισχύεται αποσπασματικά με εποχικούς εργάτες, χωρίς να μπορεί να παίξει το ρόλο της σε παρεμβάσεις καθαρισμού δασών ή συντήρησης δασικής οδοποιίας που κατά κανόνα γίνεται στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου.. Πέρυσι, το 2019, ο προϋπολογισμός για Σάμο και Ικαρία ήταν 18000 ευρώ.

Η αντιπυρική προστασία των οικισμών είναι ανύπαρκτη. Στα ορεινά χωριά αλλά και σε σημεία πλησιέστερων οικισμών, το δάσος έχει εισχωρήσει μέσα στα χωριά. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα ρέματα που διασχίζουν οικισμούς και μπορούν να μεταφέρουν τη φωτιά μέσα στα σπίτια.

Ακόμη και τα σχέδια εκκένωσης οικισμών που υπάρχουν από τη Πολιτική προστασία παρουσιάζουν σοβαρά αδιέξοδα λόγω έλλειψης εναλλακτικών οδών διαφυγής. Γενικότερα η Πολιτική προστασία ως υπηρεσία είναι υποτυπώδης όσον αφορά την στελέχωσή της και με προϋπολογισμό ανεπαρκέστατο.

Το αγροτικό δίκτυο που έχει άμεση σχέση με τη πρόσβαση σε αγροτικές αλλά και δασικές περιοχές, κάθε χρόνο επισκευάζεται μέσα στο καλοκαίρι και όχι έγκαιρα όπως θα έπρεπε.

Το αεροδρόμιο Σάμου καταργήθηκε ως βάση επιχειρήσεων πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία πλέον έρχονται από Ελευσίνα με χρονική καθυστέρηση κρίσιμη για μια πυρκαγιά. π.χ πέρυσι στη φωτιά του Μεσοκάμπου το Καναντέρ ήρθε μια ώρα αργότερα. και πάλι γρήγορα ήρθε αφού ο χρόνος προετοιμασίας , απογείωσης και απόστασης υπολογίζεται σε μιάμιση ώρα.

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μνημόνια συνεργασίας, τα οποία όσο χρήσιμα κι’ αν είναι, αποτελούν στην ουσία, προοίμιο της ανάθεσης στους δήμους της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης

Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και διεκδικήσεις.

Σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία η οποία πρέπει να μελετήσει τα προβλήματα γύρω από τους οικισμούς , να γίνουν παρεμβάσεις και από το δήμο για καθαρισμούς, αποψιλώσεις, αντιπυρικές ζώνες.

Να προχωρήσει ο δήμος στους καθαρισμούς οικοπέδων, ρεμάτων και άλλων χώρων από ξηρονομή και χαμηλή βλάστηση για να αποφευχθεί μετάδοση της φωτιάς.

Να ελεγχθούν οι κρουνοί και οι πηγές υδροληψίας, τα υδροστόμια , οι μάνικες και τα άλλα μέσα προστασίας των οικισμών. Να συμπληρωθούν οι ελλείψεις.

Να ενημερωθεί έγκαιρα ο πληθυσμός για τα σχέδια εκκένωσης των οικισμών, τους σταθμούς συγκέντρωσης, τους δρόμους διαφυγής , τις πρώτες βοήθειες κλπ.

Να επανέλθουν επιχειρησιακά στη Σάμο τα Πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Να στελεχωθεί άμεσα η Π.Υ με το απαιτούμενο προσωπικό χωρίς αποσπάσεις σε αεροδρόμιο κλπ. Να αντικατασταθούν τα απαρχαιωμένα πυροσβεστικά οχήματα με καινούργια.

Εργασία των πυροσβεστών με σύγχρονα μέσα για την ασφάλεια τους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Μονιμοποίηση των 5ετούς θητείας και του εποχιακού προσωπικού πυροσβεστών με σταθερές σχέσεις εργασίας.

Να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας σε μέσα, υλικά και για αποκαταστάσεις οδικού δικτύου.

Να αυξηθεί στο ύψος των πραγματικών αναγκών ο προϋπολογισμός αποκατάστασης και συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου, καθαρισμού δασών κλπ και να γίνουν έγκαιρα πριν τον Ιούλιο οι σχετικές εργασίες.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί τι πρόκειται να πράξει ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω ζητήματα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (13-5-2020)

Είναι προφανείς και παραδεκτές από όλους, οι επιπτώσεις των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Χιλιάδες βρέθηκαν στην ανεργία , άλλοι σε αναστολή των συμβάσεών τους ή σε εκ περιτροπής εργασία, οι δε εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της απώλειας του μοναδικού εισοδήματός τους, των ασφαλιστικών τους εισφορών και του δικαιώματος για το Ταμείο Ανεργίας.

Όσον αφορά τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους μένουν χωρίς εισόδημα και ουσιαστικά ανασφάλιστοι αφου δεν μπορούν να πληρώσουν τα ταμεία τους. Η δε προοπτική τους στο εξής είναι δυσοίωνη με τις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών, τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν και την αναιμική τουριστική περίοδο που αναμένεται.

Επικεντρωνόμαστε στους αυτοαπασχολούμενους και στα μέτρα δεν περιλαμβάνουμε τους μεγάλους επιχειρηματίες, διότι οι τελευταίοι παίρνουν τα πάντα από την κυβέρνηση, ακόμη και όσα δεν ζήτησαν, ενώ τα κέρδη των προηγούμενων ετών τους δίνουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν το πρόβλημα αρκεί ν’ ανοίξουν τα «σεντούκια» τους. Κριτήρια για το διαχωρισμό υπάρχουν και μπορούν να αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες του δήμου για να καθοριστούν οι ωφελούμενοι.\\

Με βάση αυτό το σκεπτικό προτείνουμε:

Από την πλευρά του δήμου πρέπει να παρθούν τα παρακάτω μέτρα:

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις (π.χ. κυλικεία σχολείων, αναψυκτήρια κλπ).

Απαλλαγή για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λόγω των μέτρων, και μείωση των τελών κατάληψης δημοτικού χώρου, μέχρι 31-12-2020.

Απαλλαγή από τα τροφεία των παιδικών σταθμών μέχρι τέλος του έτους, για εργαζόμενους σε αναστολή ή ανεργία και αυτοαπασχολούμενους που είχαν κλείσει ή παραμένουν κλειστοί, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους για όλους.

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των ήδη ανέργων, ΑμΕΑ, πολυτέκνων , τριτέκνων κλπ ευπαθών ομάδων και όσων δεν επαναπροσληφθούν.

Συνολικότερα μπορούμε και πρέπει να υποστηρίξουμε τις διεκδικήσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων:

Για τους εργαζόμενους:

Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που πάρθηκαν για την πανδημία

Διασφάλιση του εισοδήματος, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους εποχικούς και σε όλους τους εργαζόμενους. Καμιά αρνητική μεταβολή συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, απόλυση κλπ

Υποχρεωτική εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό

Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών έως τις 10 Ιουνίου ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που είχαν. Για όσο διάστημα τα εποχικά καταστήματα (ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ) μετά τις 10 Ιούνη, είναι σε αναστολή με απόφαση της κυβέρνησης, να ενταχθούν όλοι οι περσινοί εργαζόμενοι στο μηχανισμό στήριξης και να λαμβάνουν τα 800 ευρώ μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Το κράτος να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αν κάποιες επιχειρήσεις δεν ανοίξουν με ευθύνη τους να υποχρεωθούν να καταβάλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές οι εργοδότες σε όλους τους εργαζόμενους, ανάλογου μεγέθους και διαστήματος με την περίοδο που έμειναν πέρυσι ανοιχτά.

Επίδομα ανεργίας 600 € σε όλους τους μακροχρόνια άνεργους, σε όσους εργάστηκαν την περσινή περίοδο, ανεξάρτητα αν επιδοτήθηκαν ή όχι, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση που είχαν.

Να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα και η επιδότηση ανεργίας όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το 2021, ανεξάρτητα αν συμπληρώσουν φέτος τις ασφαλιστικές ημέρες που απαιτούνται.

Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Να μην μείνουν εκτός επιδότησης άνεργοι από τα κοινωφελή προγράμματα, ελαστικά εργαζόμενοι και εργαζόμενοι του κλάδου των κατασκευών

Μέτρα και μέσα προστασίας και υγιεινής για όσες επιχειρήσεις είναι ανοιχτές ή ανοίξουν το επόμενο διάστημα (μάσκες, γάντια, συνεχείς απολυμάνσεις κλπ).

Για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες:

Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και να επεκταθεί και το μήνα Μάιο για όσους λειτουργούν σε ειδικό καθεστώς.

Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες. Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί). Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατ’ αρχάς για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη.

Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους.

Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους που έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »