Οι θέσεις του Ν.Τ. Σάμου ΑΔΕΔΥ για τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Σάμου για το θέμα του Μεταναστευτικού/Προσφυγικού

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 14 -1 -19 με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό με αφορμή την πρόσκληση σε σύσκεψη φορέων που έλαβε από το Επιμελητήριο Σάμου για το θέμα αυτό προκειμένου να οργανωθούν, από κοινού με φορείς του νησιού, κινητοποιήσεις. Συζητήθηκαν επίσης, τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. έχει ασχοληθεί πολλές φορές με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, έχει διαμορφώσει θέση για το ζήτημα, έχει συμμετάσχει σε πολλές δράσεις και κινητοποιήσεις μαζί με άλλους φορείς, όπως στην τελευταία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Με βάση την θέση που έχουμε διαμορφώσει αλλά και λαμβάνοντας υπ’όψιν τη θέση των τριών φορέων της υγείας του νησιού μας που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και η οποία υιοθετήθηκε από το Δήμο Σάμου και αποτέλεσε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ε.Γ. του Ν.Τ. κατέληξε στα εξής:

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων άλλων χωρών και οργανισμών που τους ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους και τις εστίες τους για τα συμφέροντα των ισχυρών. Ο εχθρός είναι κοινός. Ως συνδικαλιστικό κίνημα δε μπορούμε να παραβλέπουμε το τι συμβαίνει στη γειτονιά μας. Η κυβέρνηση με τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την ΕΕ και την Τουρκία διαπράττει ένα έγκλημα διαρκείας αφού έχει εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους στο νησί κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους οποίους τους έχει καταδικάσει να αργοπεθαίνουν σε μια πόλη κι ένα νησί με πολλά προβλήματα.

Απαίτησή μας είναι:

Ο άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών σπό το νησί και τη χώρα με προτεραιότητα σε ασθενείς και άλλες ευάλωτες ομάδες.

Να κλείσει εδώ και τώρα το hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά. Να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα οι υπηρεσίες ασύλου και εκει να μεταφέρονται και να διατυπώνουν τα αιτήματά τους οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη Σάμο να διατηρηθεί μόνο ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης όπου θα διαμένουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού υγείας.

Κανένα νέο hotspot, ούτε ανοιχτού, ούτε κλειστού τύπου, όπως έχει εξαγγείλει το υπουργείο.

Σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της υγείας. Η κυβέρνηση δειχνει χαρακτηριστική αναλγησία τη στιγμή που η πολιτική της έχει εγκαταλείψει χιλιάδες κατοίκους χωρίς γιατρούς και προσωπικό στις δομές της δημόσιας υγείας, όπως το Νοσοκομείο το οποίο επιβαρύνεται και με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που κρατά εγκλωβισμένους η κυβέρνηση χωρίς να έχει μεριμνήσει για δομή υγείας μέσα στο hotspot. Άνθρωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας συρρέουν καθημερινά στο νοσοκομείο το οποίο δε μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων λόγω της υποστελέχωσης και των χρόνιων ελλείψεων.

Απαιτούμε:

Να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προσληφθούν τώρα παιδίατροι, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία της παιδιατρικής και μαιευτικής κλινικής.

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας στο νησί καθώς και του ΕΚΑΒ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών

Άμεσα να ληφθούν μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων

Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής  

Ο Γραμματέας

Μανώλης Παχυμανώλης

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιώργος Ελευθερόγλου: «Θέλω το νησί μου, θέλω τη ζωή μου»

Δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις αποζημιώσεις από ζημιές από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας

Δημοσιεύθηκε η με αριθ. 15785/23-12-2020 (ΦΕΚ Β΄5722) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου,

Περισσότερα »
Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και τα lockdown πυροδότησαν την υπάρχουσα τάση ανάπτυξης της ψηφιακής (digital) ζωής στην καθημερινότητα: όλοι ενημερώνονται, διασκεδάζουν, ψυχαγωγούνται, επικοινωνούν, αλλά και ψωνίζουν διαδικτυακά.

Περισσότερα »