Οι πολύτεκνοι έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στιγμές συγκίνησης στη βράβευση της παιδιάτρου Δήμητρας Λάμπρου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικολάου Καρλοβάσου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, αυτή τη φορά με το νέο Δ.Σ που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, όπου πλέον νέα πρόεδρος είναι η κα Φλώρα Τζεβρένη.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους η κα Φλώρα Τζεβρένη αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν τους πολύτεκνους. Όπως είπε μεταξύ πολλών άλλων:

Φορολογικά ο πολύτεκνος δυστυχώς εξομοιώνεται με τον άγαμο, δηλαδή τιμωρείται ο πολύτεκνος για τα παιδιά του.

Με την κατάργηση των αφορολογήτων των παιδιών η φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων υπήρξε εξοντωτική, αφού πληρώνουν φόρο και για το εισόδημα, που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η κα Φλώρα Τζεβρένη αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων με δημοσιονομικό κόστος:

Επαναχορήγηση της σύνταξης πολύτεκνης μητέρας και των πολυτεκνικών επιδομάτων (η σύνταξη κρίθηκε από το ΣΤΕ το καλοκαίρι, ότι νομίμως κόπηκε).

Εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από τον κύριο και τον συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Να θεσπιστεί ως αφορολόγητο όριο εισοδήματος και για τους πολύτεκνους το όριο της φτώχειας όπως το καθορίζει η ΕΛΣΤΑΤ.

Να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς.

Να ισχύει έκπτωση 50% και στην α’ θέση με καμπίνα καθώς και για το Ι.Χ. όχημα των πολυτέκνων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

00PitaPoliteknon01

Έγινε αναφορά στο έργο του Συλλόγου, όπου υπήρξε συμμετοχή στο ΔΣ υποψηφίου από την Ικαρία ο οποίος και εξελέγη καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Ικαρία. Παρελήφθησαν προς διανομή τρόφιμα αξίας ύψους 15.000€ και με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, που όπως αναφέρθηκε είναι πάντα δίπλα τους με έργα και όχι με λόγια, το ερχόμενο 10ήμερο θα διανεμηθούν σε Βαθύ-καρλόβασι-Φούρνους-Άγιο Κήρυκο- Εύδηλο. Επίσης παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα στον βουλευτή της ΝΔ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά το ίδιο θα γίνει και σε όποιον κοινοβουλευτικό βουλευτή επισκεφθεί το νησί μας.

Στον επίλογό της η κα Φλώρα Τζεβρένη ανέφερε: «Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας του Συλλόγου μας θα συνεχιστεί αμείωτος προς όλες τις κατευθύνσεις με δύναμη που θα λαμβάνουμε από την αγάπη σας, από τη στήριξή σας και από την παρουσίας σας στις εκδηλώσεις μας, στους αγώνες μας, πάντα με νόμιμο τρόπο και πλήρη διαφάνεια. Θέλω να ευχαριστήσω το ΔΣ του Συλλόγου μας για την πλήρη συμπαράσταση και βοήθεια που μου παρείχε, τα ΜΜΕ των νησιών μας αλλά και της υπολοίπου Ελλάδας που συμπαρίσταται στον αγώνα μας καθώς και όλες τις επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες του τόπου μας για τη βοήθεια και τις εκπτώσεις που μας παρέχουν».

Ν’ αναφέρουμε ότι στο Σύλλογο Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων είναι εγγεγραμμένες 830 οικογένειες, αντιπροσωπεύοντας περίπου 5.000 άτομα.

00PitaPoliteknon02

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση της μοναδικής παιδιάτρου στο Γενική Νοσοκομείο Σάμου κας Δήμητρας Λάμπρου, η οποία και αυτή είναι πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών. Το όμορφο σημείο της βράβευσης, ότι το αναμνηστικό δώρο, της το έδωσαν μικρά παιδιά και το παρέλαβε συγκινημένη.

Στη σύντομη ομιλία της η κα Δήμητρα Λάμπρου είπε: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση γι’ αυτή την πράξη. Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου που με στηρίζουν. Η οργανική μου θέση είναι στο ΚΕΦΙΑΠ από το 2001, αλλά από το 2012, έχω μετακινηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Εκεί υπάρχουν τρείς οργανικές θέσεις, αλλά τώρα υπηρετεί μόνο ένας γιατρός, που έχει στην ευθύνη του 6.000 παιδιά, τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει σε μαιευτική κλινική και επείγοντα χειρουργεία και φυσικά τη μεγάλη επιβάρυνση με τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών. Άποροι, ανασφάλιστοι, η κατάσταση είναι δύσκολη όταν βρίσκονται μέσα σε πολύτεκνες οικογένειες. Το 2018, κλήθηκα ν’ αντιμετωπίσω μια δύσκολη κατάσταση. Αφορά το φορέα που πρέπει να συμβάλω στη λειτουργικότητά του. Έχω δώσει έναν όρκο που οφείλω να τηρήσω. Η απόφαση που έχω λάβει είναι η σωστή. Θα ήθελα όμως να βρεθεί μια λύση όσο αφορά τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. Είμαι αισιόδοξη και προσπαθώ να ζω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Πρέπει να ενισχυθεί το κύτταρο της κοινωνίας που λέγεται οικογένεια» κατέληξε καταχειροκροτούμενη η παιδίατρος κα Δήμητρα Λάμπρου.

00PitaPoliteknon04

Στην εκδήλωση παρέστησαν και αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως: Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τάσος Καλατζής και Βασίλης Βαλκαμλής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Στεφανής, Αντώνης Σίμος, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Νίκος Τριανταφύλλου, Γιώργος Διακοσταμάτης, η κα Άννη Ανδρεάδου, ο Τοπικός Σύμβουλος Καρλοβάσου κ. Μανώλης Νικολού, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου κ. Γιάννης Μάρκου, ο εκπρόσωπος της 79 ΑΔΤΕ Ανχης (ΜΧ) κ. Στεφάνου και ο Διοικητής του ΑΤ Καρλοβάσου κ. Ανδρέας Βούβουνας.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν οι ιερείς π. Βασίλειος Λάμπρου, π. Χρήστος Κωστάκης και π. Δημήτριος Λάνδρου.

Το φλουρί έτυχε στον κ. Στέφανο Ελευθερίου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »