Οι κάτοικοι ζητούν να επιστρέψει η αγροτική ιατρός Μαραθοκάμπου στο περιφερειακό ιατρείο του χωριού

Η αίθουσα του ΚΕΠ Μαραθοκάμπου δεν ήταν αρκετή για να χωρέσει τους κατοίκους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου το βράδυ της Δευτέρας (08/01) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα της μετακίνησης της μοναδικής γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου της περιοχής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην αίθουσα του κινηματογράφου που γέμισε ασφυκτικά προκειμένου να συζητηθούν και να εξηγηθούν οι λόγοι της εσπευσμένης μετακίνησης της γιατρού κας Αμυγδάλου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, πριν τα Χριστούγεννα με απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ δεν υπάρχει κανένας άλλος γιατρός στην περιοχή με αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου παρέθεσαν τα στοιχεία και την κατάσταση ως έχει λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δομών υγείας.

00MarathokamposDoctor02

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν έντονα παίρνοντας το λόγο για την απομάκρυνση της γιατρού και μάλιστα ρώτησαν την ίδια που βρισκόταν εκεί, για τον αν θέλει να παραμείνει  στην περιοχή, κάτι που επιβεβαίωσε, ενώ κανείς δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα που πλανάται εδώ και μήνες, που έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες μετακίνησής της κας Αμυγδάλου, για τους πραγματικούς λόγους αυτής της απόφασης.

Στην συγκέντρωση δεν παρευρέθηκαν ούτε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ε. Χαρτοφύλλης αλλά ούτε καν ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Μανώλης Ισιδώρου, που την ίδια μέρα ζητά με επιστολή του απαντήσεις για την μετακίνηση της γιατρού από τη 2η ΔΥΠΕ.

00MarathokamposDoctor03

 

Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΔΡΑΣΗΣ- ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» Νίκος Τριανταφύλλου, Μανόλης Ματθαίου και Δημήτρης Βολακάκης ενώ από την Λαϊκή Συσπείρωση οι Κώστας Τζίχας και Δημήτρης Μαυρατζώτης. Επίσης παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου Στ. Φιλιππής και ο γιατρός κ. Κουρέρης.

Όλοι μαζί αποφάσισαν την Πέμπτη στις 9:30 να ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τον Μαραθόκαμπο προς το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και το γραφείο του βουλευτή και να ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης καθώς και την στελέχωση του ιατρείου με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

00MarathokamposDoctor04

Να σημειώσουμε ότι η κα Αμυγδάλου διορίστηκε μόνιμα στον Μαραθόκαμπο το 2014 και από τότε υπήρξαν σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν στη συγκέντρωση μόνο θετικά σχόλια για την επαγγελματική της αρτιότητα. Πολλοί ήταν αυτοί που στην κάμερα της Σαμιακής Τηλεόρασης δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη γιατρός τους έσωσε τη ζωή.

Απορίας άξιον παραμένει το γεγονός ότι σε μια περίοδο έλλειψης ιατρικού προσωπικού, προσπαθειών για ενίσχυση με κίνητρα της αποδοχής διορισμών από γιατρούς σε ακριτικές περιοχές κάποιοι αποφασίζουν «μάλλον» με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον να διώξουν την μοναδική γιατρό του Π.Ι καταδικάζοντας μια ολόκληρη περιοχή στην ιατρική απομόνωση και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή τις ζωές κυρίως του γερασμένου πληθυσμού αν αναλογιστεί κανείς την απόσταση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου αλλά και την έλλειψη δεύτερου ασθενοφόρου τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

00MarathokamposDoctor05

Μήπως για κάποιους το προσωπικό συμφέρον είναι πάνω από το καλό των συνανθρώπων τους και τo κοινό συμφέρον;

Θα μπορούσαμε να συμμεριστούμε την απόφαση της μετακίνησης αν ήταν απαίτηση των κατοίκων όπως σε άλλες περιοχές που η γιατρός έκλεινε το ιατρείο της και δεν εξυπηρετούσε τον κόσμο απλά γιατί έτσι αποφάσιζε η ίδια;.

Η περίπτωση ήταν στον ίδιο Νομό αλλά να υπενθυμίσω και πάλι ότι χρειάστηκαν χρόνια για να την απομακρύνουν.

Βιολέτα Τριπόδη

00MarathokamposDoctor06

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα