«Οδός Ευμολπιδών» η φετινή «στάση» της Αδαμαντίνης Κουμιώτου

Στον κατάμεστο αύλειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου, δείγμα της αποδοχής και της έκδηλης αγάπης, των συμπολιτών της,έκανε την φετινή παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Οδός Ευμολπιδών», η δική μας συγγραφέας Αδαμαντίνη Κουμιώτου.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μερικά σχόλια, όπως πάντα εύστοχα και καίρια, από την επίσης συγγραφέα Έλενα Χουσνή, που έδωσε το στίγμα και το δείγμα γραφής της Αδαμαντίνης Κουμιώτου, τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν όλα τα βιβλία της, όσον αφορά τον νόστο για τον γενέθλιο τόπο, την επικράτηση του καλού σαν επίλογο και την γλωσσοπλαστική δεινότητα της συγγραφέως.

00Vivlio02

Την κύρια παρουσίαση του βιβλίου, με έναν μοναδικό, αληθινό και συγκινητικό τρόπο, έκανε η φιλόλογος Μαρία Πάνου, που δήλωσε γοητευμένη από το νησί μας, δικαιολογώντας απόλυτα την συγγραφέα για την «έγγραφη» αγάπη της, διαβάζοντας και κάποια μικρά αλλά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο. Πιο μακροσκελή αποσπάσματα διάβασε και η ίδια η συγγραφέας, με έκδηλη κατά διαστήματα την συγκίνηση.

Ο αύλειος χώρος της Βιβλιοθήκης, που καθιερώθηκε πια σαν ο εγγύτερος χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης, για το καλοκαίρι, γέμισε από την αγάπη και την εκτίμηση στο πρόσωπο της συγγραφέως, που υπέγραψε στο τέλος τα αντίτυπα του βιβλίου της, των εκδόσεων Ωκεανίδα, που διέθετε στο κοινό το βιβλιοπωλείο ΚΟΣΜΟΣ της Μαίρης Καλατζή.

00Vivlio03

Η συγγραφέας ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν  στην οργάνωση της βραδιάς. Εντυπωσιακότατο το ντεκόρ στο πάνελ αλλά και στα δύο υπέροχα έπιπλα ένθεν και ένθεν, με λουλούδια και αντικείμενα από τον πλούτο της θάλασσάς μας.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »