Οδοιπορικό του Radio Café 102.4 στους Επιτάφιους της Σάμου…

Μεγάλη Παρασκευή και κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Από το πρωί της Μ. Παρασκευής οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα με τους πιστούς να σπεύδουν στις εκκλησίες για να προσκυνήσουν τους.

Ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης οι γυναίκες και τα κορίτσια από τη μια άκρη ως την άλλη του νησιού βρίσκονταν στις Εκκλησίες και στόλιζαν τους Επιτάφιους. Κυριαρχούν πάντα οι λεμονανθοί και οι ορχιδέες που έχουν και τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους. Ο στολισμός του Επιταφίου ήταν πάντα ένα έθιμο που γεμίζει την ζωή μας και μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Θείο Πάθος. Το Radio Café 102.4, πιστό και φέτος στις συνήθειές του, από πολύ πρωί, ξεκίνησε το οδοιπορικό του.

Με μεταφορικό όχημα που πρόσφερε το γραφείο ενοικιάσεως «Aramis», θέλαμε να καλύψουμε πρώτα – πρώτα τα χωριά όπου δεν είχαμε βρεθεί ποτέ, ανεξάρτητα που βρίσκονταν. Έτσι η αρχή έγινε από τους Δρακαίους και Καλλιθέα, καθώς και ένα άλλο απομακρυσμένο χωριό, τους Κοσμαδαίους.

00Kallithea01

Όμορφα μέρη, παραδοσιακά σπίτια, απλοί άνθρωποι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Ειδικά στα πρώτα χωριά, νομίζεις ότι αν απλώσεις τα χέρια σου, θα πιάσεις τον ουρανό. Και το Αιγαίο πέλαγος βλέποντάς το, απλώνεται στα πόδια σου.

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε όλες τις Εκκλησίες του νησιού. Εκεί ρίξαμε φέτος το βάρος και όχι στα Μοναστήρια.

Ελπίζουμε του χρόνου, ο Θεός να μας έχει καλά, να μπορέσουμε να φωτογραφίσουμε όλους τους επιταφίους του νησιού. Φέτος αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι στη Λέκκα υπήρχαν δύο επιτάφιοι. Ένας μικρός και ένας μεγάλος.

Ευχαριστούμε τους αδερφικούς φίλους Νίκο και Αποστόλη για την πολύτιμή βοήθειά τους.

Ευχαριστούμε το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων «Aramis» για την παραχώρηση μεταφορικού μέσου.

00Aramis

Ευχαριστούμε όλους του Ιερείς και Επιτρόπους των Ιερών Ναών για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Και του χρόνου με υγεία.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »