Οδοιπορικό του Radio Café 102.4 και Samostoday.gr στους Επιτάφιους της Σάμου

Μεγάλη Παρασκευή και κορυφώνεται το Θείο Δράμα. Από το πρωί της Μ. Παρασκευής οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα με τους πιστούς να σπεύδουν στις εκκλησίες για να τους προσκυνήσουν.

Ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης οι γυναίκες και τα κορίτσια από τη μια άκρη ως την άλλη του νησιού βρίσκονταν στις Εκκλησίες και στόλιζαν τους Επιτάφιους. Κυριαρχούν πάντα οι λεμονανθοί και οι ορχιδέες που έχουν και τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους. Ο στολισμός του Επιταφίου ήταν πάντα ένα έθιμο που γεμίζει την ζωή μας και μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Θείο Πάθος. Το Radio Café 102.4 και το Samostoday.gr, πιστό και φέτος στις συνήθειές του, από πολύ πρωί, ξεκίνησε το οδοιπορικό του.

Με μεταφορικό όχημα που πρόσφερε το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων – δικύκλων «Auto Union» του κ. Γιάννη Νοταρά, θέλαμε να καλύψουμε πρώτα – πρώτα τα χωριά όπου δεν είχαμε βρεθεί ποτέ.

Όμορφα μέρη, παραδοσιακά σπίτια, απλοί άνθρωποι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Ειδικά στους Σπαθαραίους, νομίζεις ότι αν απλώσεις τα χέρια σου, θα πιάσεις τον ουρανό. Και το Αιγαίο πέλαγος βλέποντάς το, απλώνεται στα πόδια σου.

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε όλες τις Εκκλησίες του νησιού. Και ειδικά στην πλευρά του Καρλοβάσου κάποιο οικογενειακό πρόβλημα φίλου μας συνεργάτη δεν κατέστη δυνατό να έχουμε τις φωτογραφίες που είχαμε ζητήσει.

Ελπίζουμε του χρόνου, ο Θεός να μας έχει καλά, να μπορέσουμε να φωτογραφίσουμε τους περισσότερους Επιταφίους του νησιού. Φέτος η μεγάλη μας λύπη για το μοναστήρι της Μεγάλης Παναγιάς. Δυστυχώς κλειστό. Αλλά γνωρίζουμε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας για την επαναλειτουργία του..

Ευχαριστούμε τον αδερφικό φίλο Γιάννη για την πολύτιμή βοήθειά του.

Ευχαριστούμε το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων «Auto Union» του κ. Γιάννη Νοταρά για την παραχώρηση μεταφορικού μέσου.

Ευχαριστούμε όλους του Ιερείς και Επιτρόπους των Ιερών Ναών για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Και του χρόνου με υγεία.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα