Οδηγός Ορθής Πρακτικής για τις Μονάδες Οικοτεχνικής Παραγωγής και ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο για την Οικοτεχνία προς τους επαγγελματίες αγρότες και τις οικογένειές τους.

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Ολοκληρώθηκε από τον ΕΦΕΤ ο Οδηγός Ορθής Πρακτικής, για τις μονάδες τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σκοπός του Οδηγού Ορθής Πρακτικής για τις Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής είναι να ενημερώσει τους παραγωγούς που επιθυμούν να λειτουργήσουν Μονάδες Τροφίμων Οικοτεχνικής Παρασκευής, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους ως προς τη νομοθεσία των τροφίμων.

Σχετικές πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν στον σύνδεσμο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/OIKOTEXNIA/odhgos_oikotexnias200617.pdf

Καθώς οι ενδιαφερόμενοι για τις μικρές επιχειρήσεις οικοτεχνίας από το νομό μας είναι πολλοί, ενημερώνουμε επίσης ότι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους  το Ν. 4235/2014 αλλά και την ΥΑ 4912/120862/2015,  (όπως τροποποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και ισχύει), καθώς έτσι δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία).  

Από το γραφείο του Βουλευτή

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ