Ο χώρος πάρκινγκ στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη δόθηκε προς χρήση στο κοινό. Η Ανοησία όμως εξακολουθεί και βασιλεύει

Ο χώρος πάρκινγκ στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη δόθηκε προς χρήση στο κοινό. Η Ανοησία όμως εξακολουθεί και βασιλεύει

Με ένα καυστικό κείμενο στο Facebook συμπολίτης μας ΑμεΑ, στηλιτεύει την κακή χρήση των θέσεων πάρκινγκ, ευτυχώς από λίγους. Όπως αναφέρει ο ίδιος «Δεν έχω πρόθεση να στηλιτεύσω κανέναν, παρά μόνο συμπεριφορές που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και το πλήττουν σε αρκετούς τομείς. Τι μένει σ’ εμάς τους υπόλοιπους που παρκάρουμε κανονικά;». Αναλυτικά παρακάτω το σχόλιό του.

00Parking01

Το πάρκινγκ στην πόλη της Σάμου τέθηκε στην διάθεση του κοινού, θέσεις ΑμεΑ οριοθετήθηκαν, βάσει νόμου, άρτιες όσον αφορά την πρόσβαση, την διαγράμμιση και τις διαστάσεις και χαιρόμαστε γι αυτό, αλλά πρέπει να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις ακόμα ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να νιώσουμε κάποια δικαίωση και να μετακινούμαστε ανεμπόδιστα και με ασφάλεια.

Ωστόσο πάλι κάτι λείπει από το πάρκινγκ και αυτό είναι η, πολυσυζητημένη στις μέρες μας, ατομική ευθύνη. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να τηρούμε τις διαγραμμίσεις και να σεβόμαστε τους υπόλοιπους χρήστες και τις περιουσίες τους. Και ενώ αυτό τηρείται από την πλειονότητα, υπάρχουν και αυτοί που θα παρκάρουν όπως, παίρνοντας και λίγο από τη διπλανή θέση, μηχανάκια σταθμεύουν καταχρηστικά σε θέση αυτοκινήτου, ενώ οι οριοθετημένες θέσεις για μηχανάκια είναι κενές, εξανεμίζοντας έτσι τις λιγοστές θέσεις πάρκινγκ που υπήρχαν διαθέσιμες.

00Parking02

Το αν θα βρει να παρκάρει ο συμπολίτης τους δεν τους ενδιαφέρει, φτάνει που βρήκαν εκείνοι. Δεν έχω πρόθεση να στηλιτεύσω κανέναν, παρά μόνο συμπεριφορές που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και το πλήττουν σε αρκετούς τομείς. Τι μένει σ’ εμάς τους υπόλοιπους που παρκάρουμε κανονικά;

00Parking03

Το να επισημάνουμε το λάθος σ’ αυτούς που δεν παρκάρουν σωστά, τις επιπτώσεις που αυτή η πράξη επιφέρει και να επιμείνουμε με ωραίο τρόπο να παρκάρουν εκεί που πρέπει. Οι θέσεις δεν θα ‘ναι ποτέ αρκετές αν ο καθένας μας πιάνει μιάμιση αντί για μια.

Armodios Banner

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »