Ο Βουλευτής Σάμου κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του Λευκώματος “Συλλογή Έργων Τέχνης της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο”

Στην παρουσίαση του Λευκώματος «Συλλογή Έργων Τέχνης της  Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο», που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 20-5-2019,  συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, Βουλευτής νομού Σάμου, Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και Αν. Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, ενώ για τη συλλογή μίλησαν επίσης οι κ.κ.: Ηλίας Φωτόπουλος, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Αν. Καθηγητής Ιστορίας Τέχνης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η  Δρ. Ελένη Νικήτα, Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια εκδόσεως.

Την έκδοση υποστήριξε η εταιρεία ΕΚΟ Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου.

00SevastakisKypro02

Η Συλλογή της Πρεσβείας άρχισε να δημιουργείται τη δεκαετία του 1960 και εμπλουτίστηκε σταδιακά. Σημειώνεται ότι, μετά το 1974, κατά τη θητεία του Πρέσβεως Μιχάλη Δούντα, αποκτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των έργων τέχνης Κυπρίων καλλιτεχνών. Η έκδοση του λευκώματος εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών για την προαγωγή της πολιτιστικής πολυμορφίας, καθώς και των στενών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »