Ο Σύλλογος Κάβο Πάπας Ικαρίας αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων για το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Ο Σύλλογος ΙΚΑΡΙΑΣ Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει πως στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Nαυταθλητικός εξωραϊστικός σύλλογος Η ΛΕΙΒΑΔΑ, ο σύλλογος μας ανέλαβε την πλήρη κάλυψη των εξόδων για την δημιουργία και την εγκατάσταση ενός συστήματος που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τα έξοδα θα καλυφθούν από το ταμείο του Κάβο Πάπα, μέσα από προσφορές μελών και φίλων – στην μνήμη αγαπημένων προσώπων – όπως και από έσοδα του συλλόγου από τις κατά καιρούς εκδηλώσεις του.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει εγκατασταθεί ήδη, ένας μηχανισμός ενεργειακά αυτόνομος, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ και αποτελείται από μεταλλικές ράβδους και βάση, πάνω στη οποία υπάρχει ένα κάθισμα που μεταφέρει τον χρήστη από την παραλία κατευθείαν μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος. Έτσι, άτομα με κινητικά προβλήματα, μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα που εκτός από δικαίωμα είναι και ανάγκη για εκείνους, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Πρέπει να αναφερθεί, πως δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση. Μπορεί να τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και να απομακρύνεται το φθινόπωρο. Έτσι, προσφέρεται, μία σημαντική υπηρεσία στα άτομα με δυσκολίες κίνησης, χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση και για το περιβάλλον.

Ένα σύστημα, που έχει εγκατασταθεί σε λίγες περιοχές στην Ελλάδα.

Ο σύλλογος μας είναι υπερήφανος που παίρνει μέρος με την χρηματοδότηση του έργου, σε αυτήν την πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας και συγχαίρει όσους είχαν την ιδέα και όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής εγκατάστασης, προσβλέποντας με αυτό τον τρόπο, στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των Αμεα, με ισότητα και αυτονομία σε όλες τις δράσεις της κοινωνικής ζωής.

Πηγή: http://kavopapas.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Επιστολή Στάντζου και Λυμπέρη στα αρμόδια Υπουργεία για διενέργεια τεστ σε λιμάνια, αεροδρόμιο και τοπικό πληθυσμό

Κοινή επιστολή απέστειλαν σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου στα αρμόδια Υπουργεία, αιτούμενοι για ακόμη μια φορά τη λήψη έκτακτων μέτρων περιορισμού της διασποράς

Περισσότερα »
Γιώργος Στάντζος: «Γενναία αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και ο υπόλοιπος πληθυσμός στου «ΖΕΡΒΟΥ». Μην μας πανικοβάλλει το επίπεδο 2 ή 3..»

Συνάντηση Γιώργου Στάντζου με Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Στην Αθήνα μεταβαίνει την Τρίτη (02/03), ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος κατόπιν πρόσκλησης του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να συναντηθεί

Περισσότερα »