Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών κοντά στον αγώνα των κατοίκων του Μαραθοκάμπου για την επιστροφή της ιατρού στο Π.Ι.

Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών Σάμου συμπαραστέκεται στο λαό του  Μαραθοκάμπου στον αγώνα  που δίνει για την επαναφορά της γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Μαραθοκάμπου . 

Δημιουργείται  σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων της νοτιοδυτικής Σάμου δεδομένου ότι είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή από το νοσοκομείο. 

Σε συνδυασμό με την υποβάθμιση, όλο και περισσότερο, των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, κέντρων υγείας, νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, η εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων η κατάσταση για την υγεία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων  γίνεται πλέον τραγική.

Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής, γενικά ενάντια στα δικαιώματά  και στις σύγχρονες ανάγκες μας  αλλά και ειδικά στον τομέα της υγείας, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής κυβέρνησης που αποδείχθηκε και αυτή υπηρέτης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών καλεί της γυναίκες της  Σάμου να σπάσουν τη σιωπή τους  και μαζί με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα να οργανώσουμε τη πάλη μας και συλλογικά να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν μεγαλοεργοδοσία, κυβερνήσεις και ΕΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

● Την πλήρη στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια

●Την άμεση στελέχωση του ΚΥ Καρολβάσου και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

● Κάλυψη όλων των ανασφάλιστων ανέργων και των οικογενειών τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

● Πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ για τις ανάγκες όλου του νησιού

● Αγωνιζόμαστε καθημερινά για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια για όλο το λαό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Ε.Κ.Σ : Συνεχίζουμε τον αγώνα για κανένα κέντρο φυλακή στο νησί και τη χώρα και άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σαμιώτισσες και Σαμιώτες, Μπορεί η τελευταία χρονιά να έχει φέρει σημαντική επιδείνωση στη ζωή και τα δικαιώματά μας λόγω τη νέας οικονομικής

Περισσότερα »