Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών κοντά στον αγώνα των κατοίκων του Μαραθοκάμπου για την επιστροφή της ιατρού στο Π.Ι.

Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών Σάμου συμπαραστέκεται στο λαό του  Μαραθοκάμπου στον αγώνα  που δίνει για την επαναφορά της γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Μαραθοκάμπου . 

Δημιουργείται  σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων της νοτιοδυτικής Σάμου δεδομένου ότι είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή από το νοσοκομείο. 

Σε συνδυασμό με την υποβάθμιση, όλο και περισσότερο, των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, κέντρων υγείας, νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, η εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων η κατάσταση για την υγεία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων  γίνεται πλέον τραγική.

Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής, γενικά ενάντια στα δικαιώματά  και στις σύγχρονες ανάγκες μας  αλλά και ειδικά στον τομέα της υγείας, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής κυβέρνησης που αποδείχθηκε και αυτή υπηρέτης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών καλεί της γυναίκες της  Σάμου να σπάσουν τη σιωπή τους  και μαζί με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα να οργανώσουμε τη πάλη μας και συλλογικά να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν μεγαλοεργοδοσία, κυβερνήσεις και ΕΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

● Την πλήρη στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια

●Την άμεση στελέχωση του ΚΥ Καρολβάσου και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

● Κάλυψη όλων των ανασφάλιστων ανέργων και των οικογενειών τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

● Πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ για τις ανάγκες όλου του νησιού

● Αγωνιζόμαστε καθημερινά για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια για όλο το λαό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα