Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για την στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για την στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ

Η υποβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση εκτός των νοσοκομειακών μονάδων και του ΕΚΑΒ επεκτείνεται και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η ΠΦΥ είναι σημαντικό να υπάρχει σε κάθε πόλη, χωριό, χώρο εργασίας, άθλησης κ.α. και να είναι ανεπτυγμένη σε τέτοιο επίπεδο που να παρέχει πρόληψη και αποκατάσταση.

Η πρόληψη και η αποκατάσταση είναι ανύπαρκτη στο νησί μας γιατί όλες οι κυβερνήσεις μετρούν την υγεία του λαού και των εργαζομένων με το κόστος- όφελος.

Στη Σάμο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) που αποτελεί τμήμα του νοσοκομείου. Από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα ήταν και είναι υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο. Στο εθνικό σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας στις αρχές του έτους το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου δεν είχε περιληφθεί σε αυτά που θα προσλάμβαναν προσωπικό. Προβλεπόταν μόνο μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία και αναμένεται.

Το ΚΕΦΙΑΠ σήμερα λειτουργεί με 1 Λογοθεραπευτή, 1 Κοινωνικό Λειτουργό, 1 Φυσικοθεραπευτή, η δε Παιδίατρος καθώς και η Διοικητική Υπάλληλος έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην μετακίνηση των εξυπηρετούμενων προς και από το ΚΕΦΙΑΠ.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου παλεύει για την πλήρη κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών των ΑΜΕΑ, τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όσο και σε Νοσοκομειακό μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Απαιτούμε:

1)Την πλήρη χρηματοδότηση του ΚΕΦΙΑΠ

2) Την κάλυψη του σε υλικοτεχνική υποδομή και την στελέχωση του με τις ειδικότητες όπως των εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, Ειδικών Παιδαγωγών, Φυσιάτρων, Διοικητικού – Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και την επιστροφή της Παιδιάτρου και της Διοικητικής Υπαλλήλου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής

Η Γραμματέας

Παναγιώτα Λακογιάννη                                                                                                                                                                                            

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »