Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου πάντα κοντά στις ανάγκες των συνανθρώπων μας

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου πάντα κοντά στις ανάγκες των συνανθρώπων μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, κ. Νίκος Τσουμάκης.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου δημιουργήθηκε το 2014 με έδρα το Νομό Σάμου, ιδρύθηκε με σκοπό, την προάσπιση των συμφερόντων των ερασιτεχνών αυτοδυτών, την ανάπτυξη και διάδοση της αυτόνομης κατάδυσης, τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του Συλλόγου πάνω σε θέματα της αυτόνομης κατάδυσης, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των παρεχομένων υπηρεσιών στους ερασιτέχνες αυτοδύτες από τους παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, την Ελληνική και διεθνή πρακτική, την προστασία των Ελληνικών θαλασσών, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των λιμνών, των ποταμών και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, με σχετικές ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, την οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού, και την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων σχετικών με την αυτόνομη κατάδυση.

Από το 2015 προστέθηκε και το διασωστικό έργο. Η πρώτη διάσωση ήταν στον Κότσικα, μια δύσκολη και δύσβατη περιοχή, που το μεγάλο σκάφος του Λιμενικού δεν είχε εύκολη προσέγγιση, οπότε προέκυψε η ανάγκη ενός μικρότερου σκάφους. Οπότε οι αυτοδύτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα « και από τότε είμαστε πάντα στη διάθεση του λιμενικού σώματος για να βοηθήσουμε και να συντρέξουμε».

Η δράση τους συνεχίζεται, καθώς συχνά βγαίνουν περιστατικά μετά από κλήση του Λιμενικού. Έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 200 διασώσεις και πάνω από 2.000 άτομα έχουν περισυλλεγεί. Η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διασωστικό σύλλογο, έχει πολλές δυσκολίες καθώς δεν υπάρχει ωράριο που ίσως χρειαστεί να επέμβεις.  

«Χρειάζεται μια ιδιαίτερη εκπαίδευση γύρω από αυτό, γιατί δεν είναι απλά να μαζέψεις κάποιον. Εμείς θα δώσουμε αναφορά μετά στο Λιμεναρχείο και στον εισαγγελέα κατ’ επέκταση».

Πολλές φορές και οι ίδιοι λύγισαν στη θέα των νεκρών παιδιών και το θέαμα και τα συναισθήματα τα ξεπερνούν μιλώντας αναμεταξύ τους, μοιράζοντας τις εμπειρίες τους. Κάποια πρακτικά πράγματα καλύπτονται από τον Δήμο, ενώ άλλα από χορηγίες ή με δικά τους έξοδα. Ο σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, όπως κάθε χρόνο τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια να μαζέψει τρόφιμα και γάλατα και να τα παραδώσει στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σάμου.

Ημέρα παράδοσης 17 Δεκεμβρίου

Χώροι συγκέντρωσης:

CAMEL SHOP – Τσουμάκη Σοφία

ZOO PLANΕΤ-Καφαράκη Ροδάνθη

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ – Στάντζος Γεώργιος & Συνεργάτες

ΕΙΔΗ ΑΛΙΕΙΑΣ – Τσουμάκης Νικόλαος

COFFEE LAB Σάμου Πετρίδης Γ.-Διονυσίου Γ.

Επίσης γίνεται αρωγός στην προσπάθεια του συλλόγου Μέλισσα στο δύσκολο έργο της με την προμήθεια υλικών για τις δραστηριότητες τους.

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα