Ο Μάνος Βαλής νέος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Σάμου

Ο απολογισμός του Δημήτρη Σεβαστάκη για τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο κ. Μάνος Βαλής, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Σάμου, από τον Όμιλο Δόρυσσα.

Η Σάμος αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό, όμως στον παγκόσμιο χάρτη βρίσκεται πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλα νησιά της Ελλάδας. «Ένας λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την Ένωση Ξενοδόχων, ήταν γιατί έβλεπα ένα τόσο ωραίο μέρος τουριστικά να μην πηγαίνει μπροστά.

Πιστεύω ότι η Ένωση Ξενοδόχων τον τελευταίο καιρό είχε χάσει την αίγλη της κατάστασης, κατά κάποιο τρόπο. Πιστεύω με το καινούργιο συμβούλιο που έχουμε κάνει θα κάνουμε καινούργια πράγματα».

Πανελλαδικά οι ενώσεις έχουν κύρος, εδώ όμως στη Σάμο, ακόμα και στις εκλογές της ένωσης ψηφίσανε μόνο 28 άτομα. Όπως είπε ο κ. Βαλής, αν δεν υπήρχε ο κ. Κυριαζής δεν θα υπήρχε καν η Ένωση Ξενοδόχων.

Το νέο συμβούλιο έχει διάθεση και νέες ιδέες και κυρίως όρεξη για να αλλάξει πολλά πράγματα, «…θέλουμε να φτάσουμε την Ένωση σε ένα τέτοιο σημείο που να μην παρακαλάμε τους ξενοδόχους να έρθουν να πληρώσουν την συνδρομή τους και να γραφτούν. Θέλουμε οι ξενοδόχοι να παρακαλάνε εμάς για να έρθουν».

Πολλά τα θέματα που πρέπει να διευθετηθούν όπως παράδειγμα, «Η Μυτιλήνη, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν πληρώνουν οι ξενοδόχοι της στο ξενοδοχειακό επιμελητήριο της Ελλάδος ούτε ένα ευρώ, λόγω του μεταναστευτικού. Ενώ στη Σάμο, όλοι οι ξενοδόχοι είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε. Αυτό σημαίνει ότι μία δυνατή ένωση ξενοδόχων Μυτιλήνης κατάφερε κάτι που δεν το καταφέραμε εμείς».  

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από: Αντιπρόεδρος κ. Χατζηδημητρίου, ταμίας ο κ. Χατζηανδρέου, γραμματέας η κα Σταύρου, μέλη ο κ. Βασιλείου, ο κ. Κυριαζής και ο κ. Τζιβανάκης.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι είναι τα πνευματικά δικαιώματα που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν, καθώς δεν είναι δυνατόν όλα τα νησιά να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Σάμος έχει ένα τεράστιο πρόβλημα που λέγεται μεταναστευτικό και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».

Έχουν γίνει κάποιες επαφές με τη νέα δημοτική αρχή και σκοπεύουν να κάνουν ένα τριετές πλάνο για τα θέματα του τουρισμού και τι πρέπει να γίνει. Χρειάζεται στρατηγική, νέες αγορές και νέες προσεγγίσεις, ενώ βασικό θέμα το χωροταξικό και να γίνει ένας συντονισμός ανάμεσα των φορέων.

Όπως τόνισε ο κ. Μάνος Βαλής δεν πρέπει να ομορφύνουμε μόνο τα ξενοδοχεία και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα καταστήματα, αλλά να ομορφύνει ο καθένας την αυλή του.

Garden

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Την Τετάρτη 24/7/2019 στις 6μ.μ. στο Ξενοδοχείο Αιολίς πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου.

Καλεσμένη μας η Διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κα Αγνή Χριστίδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε το ερώτημα

α)για την Συνδρομή των Ξενοδοχείων της Σάμου προς το ΞΕΕ, καθώς δεν έκαναν δεκτό το αίτημα μας για έκπτωση 50% για το 2018, αιτιολογούμενοι την αύξηση αφίξεων που είχαμε, και μας υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν με την Καμπάνια της διαδικτυακής πλατφόρμας Marketing Greece.

β)Για την πολιτική του ΞΕΕ υπογράφοντας μνημόνια και συνεργασίες με τους οργανισμούς οι οποίοι έχουν ασκήσει διώξει σε όλα τα ξενοδοχεία και δεν έχει βοηθήσει καθόλου την Σάμο στο βαρύ πλήγμα που έχει δεχτεί από το μεταναστευτικό.

Μετά τις εκλογές και την συνεδρίαση του νέου ΔΣ σε σώμα εκλέγονται

Βαλής Εμμ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Βασιλείου Ηλίας ΜΕΛΟΣ

Κυριαζής Κων/νος ΜΕΛΟΣ

Σταύρου Αικατερίνη ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χατζηανδρέου Στυλιανός ΤΑΜΙΑΣ

Χατζηδημητρίου Γεώργιος Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τζιβανάκης Πλούταρχος ΜΕΛΟΣ

Με την ανάληψη καθηκόντων το νέο ΔΣ θα προβεί σε ενέργειες που θα αποφέρουν οφέλη στα μέλη της Ένωσης.

Την μετεγκατάσταση, τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση του Γραφείου της Ένωσης.

Να διαπραγματευθεί μόνο για τα μέλη της Ένωσης την μηδενική συνδρομή για το 2018 προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς σηκώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του μεταναστευτικού.

Να διαπραγματευτεί μόνο για τα μέλη της Ένωσης με τους οργανισμούς Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων.

Να προσλάβει Δικηγόρο όπου θα μπορούν να συμβουλεύονται τα μέλη .

Συνάντηση με τους νέους Δημάρχους Σάμου για την χάραξη κοινών δράσεων.

Τέλος ζητούμε από όλους τους Ξενοδόχους να πλαισιώσουν και να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Σάμου

Ο Πρόεδρος  

Βαλής Εμμ.                                                                           

Η Γεν. Γραμματέας

Σταύρου Αικατερίνη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα