Ο Μανόλης Βαρβούνης στην Επιστημονική Επιτροπή του Global Council on Anthropological Linguistics

Ο Μανόλης Βαρβούνης στην Επιστημονική Επιτροπή του Global Council on Anthropological Linguistics

Ο Μανόλης Βαρβούνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του ΔΠΘ καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, αφού είχε προηγηθεί η εκλογή του, στις 21 Μαΐου έλαβε την επίσημη πρόσκληση για να γίνει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Global Council on Anthropological Linguistics (GLOCAL), του University of London (SOAS).

Το δίκτυο αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό για τις επιστημονικές εκδόσεις και τα διεθνή ανθρωπολογικά συνέδρια που διοργανώνει, όπως τα Annual Conference on Asian Linguistic Anthropology, Annual Conference on Mediterranean and European Linguistic Anthropology, Annual South and Central American Assembly Linguistic Anthropology, Annual Conference on Oceanian Linguistic Anthropology, African Assembly on Linguistic Anthropology και Mediterranean Association of Linguistic Anthropology (για τα υπόλοιπα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής και τις δραστηριότητες του δικτύου βλ. λεπτομέρειες στο: https://glocal.soas.ac.uk/sc-committee/).

Η τιμητική αυτή εκλογή αποτελεί αναγνώριση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα του πρωτοποριακού και αναγνωρισμένου επιστημονικού ερευνητικού έργου που επιτελείται στο Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, πάνω στη Λαογραφία, την Κοινωνική και την Πολιτισμική Ανθρωπολογία, και κυρίως γύρω από το ζήτημα του επιστημονικού διαλόγου μεταξύ Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

ert.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ευχαριστήριο για εκδηλώσεις «Ηραία – Πυθαγόρεια»

Δημιουργία VIDEO για την τουριστική προβολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε το  έργο «Υπηρεσίες δημιουργίας VIDEO για την τουριστική προβολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου», μέσω του  Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Περισσότερα »