Ο Μανώλης Βαρβούνης επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου

Από τις 28 ως τις 31 Μαρτίου 2017 ο Καθηγητής Λαογραφίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Μαν. Βαρβούνης επισκέφθηκε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, το Τμήμα Κλασικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου δίδαξε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος, ενώ την Τετάρτη 29 Μαρτίου παρατέθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν του σε εστιατόριο στο κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου παρακάθισαν σύσσωμη η ελληνική και η κυπριακή πρεσβεία στο Βουκουρέστι, καθώς και διακεκριμένα μέλη της ρουμανικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

Την επομένη, 30 Μαρτίου, ο κ. Βαρβούνης στην αίθουσα τελετών του εντευκτηρίου του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου αναγορεύθηκε επίτιμος καθηγητής τoυ Τμήματος Κλασικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, από τον Κοσμήτορα της Σχολής καθηγητή κ. Liviu Franga και την Πρόεδρο του Τμήματος καθηγήτρια κα Ana Christina Halichias σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της διάδοσης του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού στο εξωτερικό, που έχει επιτύχει με το επιστημονικό, διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο του.

Τον «έπαινο» (laudatio) του τιμωμένου εκφώνησε ο Kαθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας της Σχολής κ. Tudor Dinu, ενώ ακολούθησε η απονομή του διπλώματος και των σχετικών διασήμων. Η τελετή έκλεισε με την ομιλία κ. Βαρβούνη που είχε θέμα «Ευρωπαϊκός φιλελληνισμός και ελληνικός λαϊκός πολιτισμός», ενώ επακολούθησε συναυλία με έργα ευρωπαϊκής και ελληνικής κλασικής μουσικής και δεξίωση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου προς τιμήν του.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »