Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής

O Ιατρικός Σύλλογος Σάμου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τις επιχειρούμενες λύσεις για το πρόβλημα της στελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Σάμου. Οι μετακινήσεις παιδιάτρων από άλλες μονάδες ΔΕΝ αποτελούν ούτε σοβαρή, ούτε μόνιμη λύση, παρότι εφαρμόζονται επί σειρά ετών. Οι λύσεις που επιχειρούνται να εφαρμοστούν οδηγούν σε ουσιαστική αποδυνάμωση άλλων μονάδων, ενώ συγχρόνως επί της ουσίας ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ το πρόβλημα της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής.

Εκτιμούμε την προσφορά των παιδιάτρων που μετακινούνται.

Αλλά, η μοναδική ασφαλής λύση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ιατρούς που καλούνται να καλύψουν το δεκαετές κενό είναι η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Αυτό αποτελεί ευθύνη των διοικούντων όπως και η θέσπιση ανάλογων κινήτρων. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ευθύνη των εργαζομένων παιδιάτρων που καλούνται να καλύψουν το πολυετές κενό. Αποτελούν αντικίνητρο για τους μετακινούμενους παιδιάτρους οι εφαρμοζόμενες λύσεις.

Αποτελεί ευθύνη της Δεύτερης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας η παροχή ισότιμης πρόσβασης στην ιατρική φροντίδα για όλους τους συμπολίτες μας όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας μας. Εκφράζουμε τους φόβους μας ότι οι επιχειρούμενες λύσεις αντί να διευθετήσουν το πρόβλημα θα το καταστήσουν ακόμα χειρότερο.

00Nefeli01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα