Ο Δήμος Σάμου στην κινητοποίηση της 5ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία  με τους Δήμους Λέσβου και Χίου οργανώνει  κινητοποίηση στην Αθήνα, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00  στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης, για το μεταναστευτικό /προσφυγικό ζήτημα.

Ο Δήμαρχος Σάμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους για την πρωτοβουλία αυτή. Τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του σαμιακού λαού και εξέθεσε τη σημασία τέτοιων κινητοποιήσεων για την αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι Δήμαρχοι Σάμου , Λέσβου και Χίου που βρίσκονται σε στενή συνεργασία και   συνεννόηση για ενέργειες σε ζητήματα μείζονος σημασίας για το νησιά του Βορείου Αιγαίου,  όπως το μεταναστευτικό, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν και πάλι την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας, έτσι ώστε να επιτευχθεί μία άμεση αντίδραση από την Κυβέρνηση πάνω στο  διαχρονικό αυτό  πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Σάμου βρίσκεται σε επαφή με τους συλλόγους Σαμίων στην Αθήνα οι οποίοι θα στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση αυτή και καλεί το σαμιακό λαό,  όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τους κοινωνικούς εταίρους και όλους τους φορείς της Σάμου να παρευρεθούν επίσης, προκειμένου να στηρίξουν αυτή τη διαμαρτυρία για την καθυστέρηση επίλυσης στο επιτακτικό πρόβλημα του μεταναστευτικού / προσφυγικού και της ασφυξίας που αυτό δημιουργεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις αναπτυξιακές προοπτικές τους.

Εκ του Δήμου Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »