Ο Δήμος Σάμου στην Διεθνή έκθεση Mediterranean Panorama στη Σουηδία

Με τοπόσημο Σαμιακής ταυτότητας συμμετείχε ο Δήμος Σάμου στη διεθνή έκθεση Mediterranean Panorama που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας 18-19 Μαρτίου 2017. Σε μια περίοπτη θέση και στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου ο Δήμος Σάμου προσέλκυσε το πλήθος των επισκεπτών αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού.

00EkthesiSweden01

Ένα από τα διαφορετικά στοιχεία αυτής της αποστολής ήταν η σύνδεση με τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση αλλά και τα εξαίρετα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα κι ένα γαστρονομικό ταξίδεμα σε ένα σαμιακού προσανατολισμού μενού με δημιουργικές όμως εκφάνσεις που να προσεγγίζουν τις διατροφικές συνήθειες των Σκανδιναβών. Μερικά μόνο από τα πιάτα που γεύτηκαν οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να δουν από κοντά το περίπτερο της Σάμου ήταν:

 

00EkthesiSweden03

χοιρινό με σύκα και μανιτάρια ψημένο με γλυκό σαμιώτικο κρασί, κοτολέτα αρνιού με σαμιώτικο σταφύλι, γραβιέρα Σάμου και βότανα Σάμου, σαμιώτικο ντακάκι εμπλουτισμένο με μαρμελάδα από ντοματάκι Σάμου αλλά κι ένα μαγευτικό κριθαρώτο με γαρίδες και ούζο Σάμου. Πηγή έμπνευσης του Σαμιώτη executive chef Βαγγέλη Μπιλιμπά τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Σάμου αλλά και η γαστρονομική ταυτότητα του νησιού εκφρασμένη με σύγχρονο δημιουργικό τρόπο και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές τάσεις διατροφής.

Εκ του Δήμου Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα