Ο Δήμος Σάμου ξεκινά το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

Ο Δήμος Σάμου, στα πλαίσια της ενεργοποίησης της ανακύκλωσης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), σε συνεργασία με το ΣΣΕΔ της «Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε.», θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία κλπ.).

Κάθε μέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 10-12 π.μ. οι πολίτες που έχουν ογκώδεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προς απόρριψη, μπορούν να τηλεφωνούν στο 2273770763. Αρμόδιος υπάλληλος θα ενημερώνει για την ημέρα και τον τρόπο αποκομιδής της παλαιάς απορριπτόμενης ηλεκτρικής ή ηλεκτρονικής συσκευής.

Ογκώδη συσκευή νοείται αυτή της οποίας έστω η μία από τις τρεις διαστάσεις είναι μεγαλύτερη από 50 εκατοστά, όπως για παράδειγμα ένας ανεμιστήρας δαπέδου, μια κουζίνα, ένα ψυγείο, ένας φούρνος μικροκυμάτων κ.λπ.. με τις οθόνες που έχουν διάσταση πάνω από 100 τετραγωνικά εκατοστά να χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι στα δημοτικά κτίρια Καρλοβασίων, Πυθαγορείου, Μαραθοκάμπου, Κοκκαρίου και στο Δημαρχιακό Μέγαρο έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση των μικρών ηλεκτρικών συσκευών και χάρτινα stand για την ανακύκλωση λαμπτήρων.

Επίσης έχει δημιουργηθεί στο facebook σελίδα που αφορά την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για την Ανακύκλωση στη Σάμο.

Εκ του Δήμου Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »