Ο Δήμος Μπερνάλτα – Μεταπόντιου αφιέρωσε την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στον Δημήτρη Μαυρατζώτη

Ο Δήμος Μπερνάλτα – Μεταπόντιου αφιέρωσε την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» στον Δημήτρη Μαυρατζώτη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση «Metaponto. Giornata mondiale lingua greca “Dimitri Mavratzotis”, του Δήμου Μπερνάλτα – Μεταπόντου, η οποία ήταν αφιερωμένη στον γιατρό Δημήτρη Μαυρατζώτη που πρόσφατα έφυγε απο κοντά μας. Όπως αναφέρει ο Δήμος της Ιταλίας, ο Δημήτρης Μαυρατζώτης εργάστηκε για την ανανέωση των κοινών ριζών, των δύο Δήμων.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Δήμος της Ιταλίας:

«Μεγάλη επιτυχία απόψε στο Μetaponto για την “Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας και Πολιτισμού”. Μια στιγμή πλούσια στην ιστορία και τον πολιτισμό με καλεσμένους μεγάλου κύρους. Είχαμε έναν φύλακα άγγελο… Ευχαριστούμε Δημήτρη, ήσουν σπουδαίος άνθρωπος!».

00Mavratzotis Italia02

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, επισφραγίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Δήμου Μπερνάλντα – Μεταπόντιου, το μέρος που απεβίωσε ο φιλόσοφος Πυθαγόρας, παρουσία του Δημήτρη Μαυρατζώτη, του Αντιδημάρχου Γιώργου Διονυσίου και του Διευθυντή της Δ/νσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Σταμάτη Τσολακάκη.

00Mavratzotis Italia04

Η φιλοξενία του Δήμου της Μπερνάλντα – Μεταπόντιου απέδειξε τη διαδημοτική ενίσχυση της συνεργασίας καθώς η αντιπροσωπεία ερχόταν σε καθημερινή επαφή με επιφανείς Καθηγητές Πανεπιστημίου οι οποίοι ασχολούνται με τον Πυθαγόρα, σε διεθνή συνέδρια επιφανούς κύρους, με τους οποίους έγιναν συζητήσεις για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Προτάθηκε η δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων του Δήμου Ανατολικής Σάμου και των σχολείων του Κρότωνα και εξετάσθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης θεματικού-μαθητικού τουρισμού μεταξύ των δύο Δήμων.

00Mavratzotis Italia03

Και οι δυο Δήμοι τότε, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με στόχο την αξιοποίηση του συνόλου της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, ενισχύοντας τον κοινό τους δεσμό με τον Πυθαγόρα για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων κοινωνικού, επιχειρηματικού, πολιτιστικού και εθελοντικού χαρακτήρα.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

ΛΑ.Σ Αν. Σάμου : Άκρως απαράδεκτη, προσβλητική για τους αγώνες των νησιωτών αλλά και αποκαλυπτική, η τοποθέτηση του δημάρχου ενώπιον του πρωθυπουργού στη σύσκεψη για το προσφυγικό

Άκρως απαράδεκτη, προσβλητική  για τους αγώνες των νησιωτών αλλά και αποκαλυπτική, η τοποθέτηση του δημάρχου ενώπιον του πρωθυπουργού στη σύσκεψη για το προσφυγικό, με την

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Σάμου : Τήρηση του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους, χορήγηση αδειών και ρεπό

Στις 24-2-2021, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου έστειλε έγγραφο προς τους Διευθυντές, τους Υποδιευθυντές και τους Τομεάρχες των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, όπου αναφέρει την μη

Περισσότερα »