Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απαντά σε ερωτήσεις Δημότη Σάμου για θέματα καθημερινότητας

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απαντά σε ερωτήσεις που είχε θέσει ο συμπολίτης μας κ. Ηρακλής Μιχαήλ για θέματα καθημερινότητας. Ο Δήμαρχος Σάμου απάντησε για τα θέματα ανάπλασης του ηγεμονικού κήπου, της πλατείας Σάμου, αλλά και για το θέμα του «ΞΕΝΙΑ». Όπως όμως θα διαπιστώσετε ο Δήμαρχος Σάμου απαντά σε διαφορετικά θέματα, από αυτά που έθεσε ο συμπολίτης μας, εξίσου όμως σημαντικά: Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Ηρακλής Μιχαήλ:

«Παρά τις οχλήσεις και τις συναινέσεις προς το κο Δήμαρχο Michalis Angelopoulos μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει καμιά απάντηση για τα καυτά προβλήματα που χω αναφερθεί προ 3 ημερών!! Δηλαδή τα εξής: Δημοτική Αστυνομία, Καθαρισμός πόλεως Σάμου, Καθαρισμός του Περιμετρικού και η Φωταγώγησή του που ναι σ’ άθλια κατάσταση!!!

Ειδικά στο θέμα πάρκινγκ μες τη πόλη είναι όλεθρος!! Ο καθένας κάνει ότι θέλει!!Κι επειδή ως Έλληνες που είμαστε του δε βαριέσαι θέλουμε το χωροφύλακά μας ΠΑΝΤΟΥ!!! Επίσης το άλλο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι το βουνό που χει πέσει στο περιμετρικό εδώ και 3 (τρία) χρόνια άνωθεν του Δημοτικού Σταδίου, κι ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει κανένα θύμα!!!

Ο δρόμος στενεύει σ ένα σημείο κι έρχονται αντιμέτωπα τα αυτοκίνητα κι ειδικά το βράδυ που στο σημείο αυτό δεν υπάρχει φωτισμός!!!! Προσοχή οδηγοί!!! Ο προβληματισμός μου μεγάλος πλέον γιατί θα κινούνται στο εξής και τουρίστες κι Έλληνες απ άλλα μέρη που δε ξέρουν τη παγίδα!!!

Νομίζω ότι ο Δήμαρχος κος Michalis Angelopoulos θα μας δώσει μια απάντηση εδώ και τώρα!!!!! Περιμένουμε……»

Μιχάλης Αγγελόπουλος:

Αγαπητέ κ. Iraklis Michail αναφορικά με τα ερωτήματά σας:
1) Στον Ηγεμονικό Κήπο θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος μέχρι τις 20 Μαΐου. Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση μετά το διαγωνισμό.

2) Στην Πλατεία Πυθαγόρα επιλέγει, μετά την διαγωνιστική διαδικασία που έγινε στις 20 Μαρτίου, ο ανάδοχος. Η έναρξη του έργου θα προσδιοριστεί χρονικά και σε συμφωνία με τους επιχειρηματίες τις Πλατείας ούτως ώστε να εξασφαλισθεί λιγότερη δυνατή επιβάρυνση.

3) Στο Ξενία μετά από 3 και πλέον δεκαετίες ακινησίας, εγκρίθηκαν ομόφωνα η στατική Μελέτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων και προχωρούμε στην εκπόνηση μελέτης συντήρησης της τοιχογραφίας του Φασιανού. Η συμφωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος τηρείται και εξελίσσεται. Έχουν δε εξασφαλισθεί από τον άξονα 14 του προγράμματος (αναβάθμιση δημόσιων υποδομών τουρισμού) το ποσό των 2.000.000 ευρώ για το έργο.

Πιθανή ημερομηνία εγκατάστασης είναι τέλος Νοεμβρίου 2018. Υπενθυμίζουμε ότι το κέλυφος του ΞΕΝΙΑ έχει κριθεί ως διατηρητέο και μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς έχει περιέλθει στην περιουσία του Δήμου. Η διαδικασία επέμβασης στο κτίριο και εξεύρεσης των απαιτούμενων χρηματοδοτικών πόρων απαίτησε μεγάλη και μακρά προσπάθεια για να έρθουμε στο σημείο αυτό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »