Ο Αντώνης Σίμος και η «ΑΠΟΦΑΣΗ» του κυρίαρχου Σαμιακού Λαού

Στη συγκέντρωση της ΣΑΜΟΣ – SOS o επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνης Πολιτών Σάμου» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Σίμος, αφού ζήτησε το λόγο, ανέβηκε στο βήμα και έθεσε ορισμένα ερωτήματα όσο αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα. Όταν έλαβε δια βοής τη θετική γνώμη των παρευρισκομένων, ο κ. Αντώνης Σίμος ανέγνωσε την ΑΠΟΦΑΣΗ του κυρίαρχου Σαμιακού Λαού.

ΑΠΟΦΑΣΗ του κυρίαρχου Σαμιακού Λαού

Σήμερα Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, ο σαμιακός λαός συγκεντρωθείς στην πλατεία Πυθαγόρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις βαρύτατες επιπτώσεις του μεταναστευτικού ζητήματος στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε την απομάκρυνση όλων των εγκλωβισμένων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από την ακριτική Σάμο.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ

Ο σαμιακός λαός απαιτεί ρητά και κατηγορηματικά από την Κυβέρνησή του να ενεργήσει τα δέοντα, ώστε εντός εξαμήνου από σήμερα να κλείσει το κέντρο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων και να απομακρυνθούν όλες οι δομές υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας από τη Σάμο.

Ο σαμιακός λαός επιτρέπει για λόγους εθνικής ασφάλειας την εγκατάσταση στη νήσο Σάμο μίας και μόνο μίας κλειστής δομής, χωρητικότητας μέχρι 200 ατόμων, σε χώρο που θα επιλεγεί με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο σαμιακός λαός απαιτεί εντός της εν λόγω κλειστής δομής και μόνο εντός αυτής, να φιλοξενούνται όλοι οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες που θα εισέρχονται στη Σάμο, και για χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τις 72 ώρες, όπως ακριβώς του είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι με την μεταναστευτική πολιτική υπουργοί της Κυβέρνησής του.

Ο σαμιακός λαός ορίζει ως θεματοφύλακες της παρούσης απόφασης, τον Βουλευτή Σάμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που εκλέγονται στην περιφερειακή ενότητα Σάμου, καθώς και τον Δήμαρχο Σάμου και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους οποίους και καλεί στην περίπτωση που δεν θα υλοποιηθεί η απαίτησή του, ήτοι μέχρι την καταλυτική ημερομηνία της 22ας Απριλίου 2018, να υποβάλλουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από κοινού τις παραιτήσεις τους.

Η παρούσα απόφαση παραδίδεται στον Δήμαρχο Σάμου με την εντολή να την υποβάλει εντός διημέρου από σήμερα σε όλους τους εμπλεκομένους, με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, υπουργούς της Κυβέρνησης.

-Ο-

Κυρίαρχος Σαμιακός Λαός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »