Νότης Μηταράκης: «Μείωση Ροών 92% το Μάιο, η αποσυμφόρηση των νησιών γίνεται πράξη»

Νότης Μηταράκης: «Μείωση Ροών 92% το Μάιο, η αποσυμφόρηση των νησιών γίνεται πράξη»

«Παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας και συνεχίζουμε την αποσυμφόρηση των νησιών, από τα οποία έφυγαν 13.000 μετανάστες από την αρχή του έτους». Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Χουδαλάκη και Άρη Ραβανό.

Σχετικά με τις ροές του τελευταίου διμήνου,  ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι  «Τον Μάιο έχουν μειωθεί -μέχρι στιγμής- κατά 92% και τον Απρίλιο ήταν μειωμένες κατά 97%».

«Κρατάμε δυνατά την προστασία των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων της χώρας», τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, προσθέτοντας πως

«Είναι  δεδομένο ότι καθώς τελειώνει και η κρίση του κορωνοϊού, καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι και έχει και καλύτερο καιρό, θα αυξηθεί η πίεση, ειδικά στα θαλάσσια σύνορά μας. Δεν θα είναι μηδενικές οι ροές αλλά η μείωση ευελπιστούμε ότι θα παραμείνει στα πολύ υψηλά επίπεδα που βλέπαμε το προηγούμενο τρίμηνο».

Σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης στο μεταναστευτικό και στο ζήτημα της προστασίας των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της χώρας μας , ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι:

«Είναι πάρα πολύ κρίσιμο η αντιπολίτευση να μην κάνει μικροπολιτική σε θέματα συνόρων ειδικά στη δύσκολη περίοδο που περνάμε το 2020 με την επιθετικότητα της γείτονος».

Αναφερόμενος στην  επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αποφάσεων ασύλου – εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού- ο κ. Μηταράκης επεσήμανε τα εξής:

«Εμείς εκμεταλλευτήκαμε αυτή την περίοδο και επιταχύναμε την έκδοση αποφάσεων ασύλου. Από 4.000 αποφάσεις που βγάζαμε κατά μέσο όρο κάθε μήνα τα προηγούμενα χρόνια, βγάλαμε 16.000 τον Απρίλιο. Θα βγάλουμε γύρω στις 8.000 με 9.000 το Μάιο, παρότι είναι κλειστά τα γραφεία ασύλου και δεν μπορούμε να κάνουμε νέες συνεντεύξεις. Έχουμε αυτή τη στιγμή 11.000 αρνητικές αποφάσεις τελευταίας περιόδου».

Armodios Banner

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »