Νότης Μηταράκης: «Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα που επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα σύνορα της»

Νότης Μηταράκης: «Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα που επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και πανέτοιμη να υπερασπιστεί τα σύνορα της»

«Η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε τα θαλάσσια ή τα χερσαία σύνορά μας, παραμένει η ίδια και ισχυρή», τόνισε ο Υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104,6 και αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστευτικών ροών επεσήμανε τα εξής: «Λόγω του κορωνοϊού είναι μειωμένη η πίεση από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά υπάρχει η πίεση. Είναι πιο έντονη τις τελευταίες μέρες, αλλά η διαρκής παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της Ελληνικής Αστυνομίας στα χερσαία σύνορα στον Έβρο, από τα τέλη Φεβρουαρίου μετά και την εντολή του Πρωθυπουργού σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τη μέγιστη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, έχει οδηγήσει σε μία μείωση ροών πάνω από το 90% το τελευταίο τρίμηνο».

Ο κ. Μηταράκης ανέπτυξε την συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία έχει ως βασικές προτεραιότητες τις ακόλουθες:  την αποφασιστική φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, την μείωση των ροών, την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και τον διαχωρισμό αυτών που δικαιούνται άσυλο από τους οικονομικούς μετανάστες.

 Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, «προχωρούμε σε αποχωρήσεις όσων δεν δικαιούνται παραμονή στις δομές, ώστε να κλείσουμε 60 δομές εντός του 2020, δίνοντας έμφαση στις επιστροφές, εθελοντικές ή μη, όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας μετά το άνοιγμα ξανά των συνόρων. Το τελευταίο τρίμηνο εκδώσαμε 32.000 αποφάσεις, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ανά τρίμηνο βγαίνανε περίπου 12.000 αποφάσεις. Είναι σχεδόν τριπλασιασμός του αριθμού των αποφάσεων που εκδίδονται», επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σχετικά με τις κλειστές και ελεγχόμενες δομές στα νησιά, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι «Χρειάζονται να γίνουν αυτά τα κέντρα ως κλειστά και ελεγχόμενα για την προστασία και των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών. Ξεκινάμε άμεσα στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο. Παραμένει εκκρεμότητα στη Λέσβο και στη Χίο».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και υιοθέτησης των αιτημάτων για την στήριξη των

Περισσότερα »