Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου: Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια που καταδικάστηκε!

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Σάμου καταγγέλλει την άδικη 10ετή και χωρίς αναστολή φυλάκιση εργαζόμενης καθαρίστριας στο Δήμο Βόλου. Η συνάδελφος διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού, ενώ ήταν τελειόφοιτη Ε΄ δημοτικού, ώστε να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είναι με 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν τα έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή (10ετή φυλάκιση) που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Απαιτούμε να αποφυλακιστεί άμεσα η καθαρίστρια γιατί δεν είναι κακούργημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει αξιοπρεπώς στον 21ο αιώνα. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού.

Την ίδια ώρα η αστική δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν.

Καλούμε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο ή άνεργο να συμπαρασταθεί στην καθαρίστρια, να αγωνιστεί για την αποκατάσταση της αδικίας, να παλέψει για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι μεταξύ τους, όπου η υγεία και η παιδεία θα είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη.

Απαιτούμε να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της!

Ο Πρόεδρος

Σταμάτης Φιλιππής    

Ο Γραμματέας

Μανώλης Παχυμανώλης

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »