ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου: «Κανένα χαμένο έργο για την Σάμο»

ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου: «Κανένα χαμένο έργο για την Σάμο»

Έκπληξη προκάλεσε το δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης « Η Σάμος Αλλάζει» , που αναφέρεται σε δηλώσεις της Διευθύντριας Προγραμματισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κας Αγγέλας Καζάκου σχετικά με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ,ότι χάνονται δρομολογημένα έργα.

Ο κ. Ζάχαρης  ως έμπειρος αυτοδιοικητικός και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι είχε ημερομηνία λήξης την 31-12-2019 και δεν είχε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Σημειωτέον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποσχεθεί εντάξεις έργων ύψους 1,235 δισεκατομμυρίων έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μια δανειακή σύμβαση από το Τ.Π.Δ. ύψους 134 εκατ.(!!!!!!!!!!!!!!!!) και δέσμευση ολοκλήρωσης των έργων την 31-12-2019 (πράγμα πρακτικά και  ουσιαστικά αδύνατο. Γι αυτό και το Τ.Π.Δ. προέβη σε αναγκαστική παράταση της ημερομηνίας μέχρι την 31.12.2020.)

Συνεπώς, επισημαίνεται ότι η απόφαση και τυπικής διακοπής του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι  δεν υπήρξε αποτέλεσμα πολιτικής ή κομματικής ιδιοτέλειας, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός της διατήρησης του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, το οποίο είχε εξασφαλισμένη   χρηματοδότηση από το εθνικό ΠΔΕ, αλλά σχετίζεται με πραγματικά δεδομένα και ελλείψεις εκείνου του προγράμματος που πρόχειρα είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κανένα έργο δεν θα χαθεί εάν και εφόσον οι δήμοι το επιθυμούν και πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες ενέργειες για να τα εντάξουν, αλλά θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών  «Αντώνης  Τρίτσης».

Ο συνολικός  προϋπολογισμός του Προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης», για όλη την προγραμματική περίοδο (2020-2023 με δυνατότητα παράτασης)  ανέρχεται σε δυο δισεκατομμύρια πεντακόσια εκατομμύρια (2.500.000.000) ευρώ και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Armodios Banner

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »