ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου: «Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους»

Η κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τους συμβασιούχους των Δήμων στον τομέα της καθαριότητας, βρίσκεται πολλαπλώς εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους αλλά και απέναντι στους Ο.Τ.Α. Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά τις παρατάσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η κυβέρνηση το αγνόησε σκόπιμα, θέλοντας να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια. Παραβιάζοντας το Σύνταγμα καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους, λειτουργώντας καιροσκοπικά και ανεύθυνα.

Παράλληλα δημιούργησε συνθήκες αντιπαράθεσης μεταξύ των Δήμων και των εργαζομένων, αν και οι ΟΤΑ δεν έχουν καμία αποφασιστική αρμοδιότητα και έχουν ρητώς εκφράσει στην πλειονότητά τους την αναγκαιότητα διατήρησης των εργαζομένων. Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δημιούργησε τις ακραίες συνθήκες έντασης που είδαμε και σήμερα το πρωί έξω από το ΥΠΕΣ καθώς και τις συνθήκες ασφυξίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι όλης της Χώρας, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπως η τουριστική. Το παρόν ζήτημα που δημιούργησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλει άμεσα να το επιλύσει με νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει μόνιμη και ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος

Πάρης Παπαγεωργίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνάντηση του κ. Μουτζούρη με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό

Συνάντηση του κ. Μουτζούρη με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνο Λογοθέτη, συνοδευόμενο από στελέχη του Υπουργείου και την Beate Gminder Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως

Περισσότερα »