Νίκος Ζάχαρης: Η τροπολογία για τη δημιουργία δύο Δήμων στη Σάμο, δεν ζητήθηκε από κανένα θεσμικό φορέα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο υποψήφιος δήμαρχος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ζάχαρης.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη δημιουργία δύο Δήμων στη Σάμο, πράγμα, που όπως είπε ο κ. Ζάχαρης, δεν ζητήθηκε από κανένα θεσμικό φορέα. Στην αιτιολογική έκθεση για τους υπόλοιπους Δήμους υπάρχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων και συμβουλίων. Η μόνη περίπτωση διάσπασης είναι ο Δήμος Σάμου. Κατά κάποιο τρόπο παραβιάζει το επίπεδο της διαβούλευσης των τοπικών κοινωνιών.

Θα έπρεπε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να παρθεί τέτοια απόφαση και να αποφασισθεί από την επιτροπή που θα συσταθεί αν πρέπει να χωριστούν τα μέρη, σε δύο ή τρείς δήμους και να εξεταστούν τα διοικητικά όρια.

«Ας αναλάβουν όσοι το προώθησαν και όσοι το στήριξαν για να γίνει κυβερνητική τροπολογία, να το υποστηρίξουν ευθαρσώς. Αυτό που με ξενίζει είναι ότι δεν αναπτύχθηκε αυτός ο θεσμικός διάλογος».

Στο σχέδιο της τροποποίησης υπάρχουν πράγματα που θα δυσκολέψουν την κατάσταση, όπως τόνισε ο κ. Ζάχαρης, θα υπάρχει μια διετία προσαρμογής, καθώς η αναποτελεσματική πενταετία του Δήμου έφερε αυτή την κατάσταση.

Όπως έδειξε, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, χρησιμοποίησε το Δήμο ως εφαλτήριο για τις πολιτικές του βλέψεις ως ευρωβουλευτής. Η Σάμος εγκαταλείφθηκε και δεν μπόρεσε η νυν Δημοτική αρχή να δώσει ένα αίσθημα στήριξης του πολίτη και αντιμετώπισης των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί. Είναι πολλά τα θέματα που θ’ αντιμετωπίσει ο κόσμος με την διάσπαση για 2-3 χρόνια με τις υπηρεσίες, τη διοίκηση, τον προϋπολογισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας.

Αν και ο κ. Ζάχαρης είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του με το ΣΥΡΙΖΑ, τα νέα δεδομένα με την ψήφιση της τροπολογίας για τη διάσπαση Δήμων, θα φέρουν νέες συναντήσεις για το πώς θα κινηθούν μέχρι τις εκλογές.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »