Νίκος Βαρούμας για τον «Εκθεσιακό χώρο ¨¨Νίκος Σταυρίδης¨¨»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Βαρούμας, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος που αναφέρθηκε στο έργο «Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Σταυρίδης» στην Τοπική Κοινοτήτων Βαθέος» με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από την ημερομηνία θανάτου (12/12/1987), όπου ο σπουδαίος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Νίκος Σταυρίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο αγαπημένο του νησί τη Σάμο.

Υπήρχε μια αρχική σκέψη το σπίτι του να γίνει εκθεσιακός χώρος και το Σεπτέμβριο2018 εγκρίθηκε το έργο με την ένταξή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020».

Σε επαφή που είχε ο κ. Βαρούμας με τον Δήμαρχο Σάμου, ενημερώθηκε πως υπάρχουν αυτά τα χρήματα που ανέρχονται στις 30.000€, βέβαια το κόστος από την μελέτη ήταν 70.000€, όμως, όπως είπε ο κ. Βαρούμας καλό θα ήταν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και οι αρχιτέκτονες έχουν τελειώσει το σχέδιο, τα πάντα είναι έτοιμα. Από την πλευρά μας έχουμε συλλέξει όλα τα προσωπικά αντικείμενα του αείμνηστου Ν. Σταυρίδη, τα έχουμε στη διάθεση μας και όταν θα τελειώσει το έργο θα μπουν άμεσα και τα εκθέματα για να λειτουργήσει το μουσείο «Νίκος Σταυρίδης».

Αν και το σπίτι του ήταν στην περιοχή «Κατσούνι», λόγω της καταγωγής του που ήταν το Βαθύ, προτιμήθηκε αυτή η περιοχή, στην παλαιά αγορά του Άνω Βαθέος, πρώην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος ο Καπετάν Λαχανάς.

Υπήρξε μια καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών, αλλά μόλις πιστωθούν τα χρήματα, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες της αποπεράτωσης του μουσείου. Θα αποτελέσει πόλο έλξης για την περιοχή που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

00NikosStavridis

«Θέλω να πιστεύω, πως το έργο θα ξεκινήσει πριν λήξει η θητεία του νυν Δήμου και όποιος και αν είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο» πρόσθεσε ο κ. Βαρούμας.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στη Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τη συμμετοχή της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος και του πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου ο «Καπετάν Λαχανάς».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα