Νίκος Τρικαλινός: Η νόσος (Covid-19) επιδημιολογικά είναι μη ελέγξιμη. Εμείς και η κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση προς την κοινότητα να περιορίσουμε την συχνότητα των περιστατικών

Νίκος Τρικαλινός: Η νόσος (Covid-19) επιδημιολογικά είναι μη ελέγξιμη. Εμείς και η κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση προς την κοινότητα να περιορίσουμε την συχνότητα των περιστατικών

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε τηλεφωνικά το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ο καρδιολόγος κ. Νίκος Τρικαλινός.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, για την καταπολέμηση του Covid-19 αποτελούν και ατομική ευθύνη του καθενός και προϋποθέτουν σεβασμό προς όλους.

«Όλοι στην αρχή μπορεί να μη δείξαμε την ανάλογη υπευθυνότητα, την ατομική υπευθυνότητα που ζητάει τώρα το κράτος από όλους μας. Γιατί το περάσαμε ίσως πιο ελαφρά, αλλά τώρα, αυτή την στιγμή νομίζω ότι όλα τα δημόσια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, με υψηλό κόστος να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβέρνησης».

Υπάρχουν πολλά παράπονα ότι στα αεροδρόμια και στις πύλες εισόδου δεν γίνονται όλα τα απαραίτητα για την πρόληψη και την ιχνηλάτηση. Ο κ. Τρικαλινός τόνισε την ατομική υπευθυνότητα αν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με άτομα που νοσούν ή έχουν τα ίδια συμπτώματα να μην ταξιδεύουν και πάντα να αναφέρονται στον προσωπικό τους ιατρό.

«Η νόσος επιδημιολογικά είναι μη ελέγξιμη. Εμείς και η κυβέρνηση έχουμε υποχρέωση προς την κοινότητα να περιορίσουμε την συχνότητα των περιστατικών. Όταν μιλάμε για περιορισμό της συχνότητας εννοούμε ότι ένα περιστατικό μπορεί να μολύνει ένα δεύτερο, αλλά 100 περιστατικά μπορούν να μολύνουν 100.000. Αυτό πρέπει να το περιορίσουμε».

Σημαντικό μέτρο κατά της διασποράς του ιού, η μη μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο καταγωγής τους. Άλλωστε και ο ΕΟΔΥ έχει συστήσει την ελάχιστη μετακίνηση και επαφή με άλλους.

«Το ελληνικό δημόσιο και κράτος αυτή την στιγμή είναι αθωράκιστο, πολιτικές προηγούμενων και τωρινών κυβερνήσεων μας έφτασαν εδώ που μας φτάσανε. Αυτή την στιγμή έπρεπε να είχε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα».

Υπευθυνότητα, ατομική ευθύνη και ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι τα βασικά στον πόλεμο κατά της νόσου και θα πρέπει όλοι οι φορείς να θωρακίσουν όλους όσους εμπλέκονται. Κύριο μέλημα να μην νοσήσουν όλοι μαζί, αλλά σταδιακά για την καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης. Δύσκολες και οι συνθήκες στο ΚΥΤ Σάμου, άρα αν νοσήσουν θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο.

00Armodios

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »