Νίκος Τριανταφύλλου: «Για τα τμήματα των ΔΙΕΚ Σάμου δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση για το αν και πότε θα ανοίξουν»

Νίκος Τριανταφύλλου: «Για τα τμήματα των ΔΙΕΚ Σάμου δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση για το αν και πότε θα ανοίξουν»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» και διευθυντής των ΔΙΕΚ Σάμου, κ. Νίκος Τριανταφύλλου.

Τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

«Είναι μια κατάσταση που δεν την περίμενε κανένας, μας αιφνιδίασε όλους, που όμως έβγαλε στην επιφάνεια πολλά προβλήματα και οπωσδήποτε δεν μπορούμε να ζητούμε να προσαρμοστούμε μέσα σε 5 και 10 μέρες μαθητές οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο internet ή έστω ένα Lap top ή υπολογιστή για να κάνουν κάποιες εργασίες ψηφιακές, αλλά και καθηγητές πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν πολύ μεγάλη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και κυρίως σε ότι αφορά το κομμάτι της διαχείρισης πλατφορμών στις οποίες ανεβάζεις υλικό και μπορείς και επικοινωνείς με τους μαθητές και σε κάποιες περιπτώσεις έχεις και live μάθημα, σύγχρονο μάθημα το οποίο δεν είναι πάντα εφικτό».  

Υπήρξε πάντως θετική ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς και μαθητές – καταρτιζόμενους και τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν με εναλλακτικές, τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου. Το ποσοστό συμμετοχής φτάνει το 90% από εκπαιδευτικούς και καταρτιζόμενους, ενώ στο ΔΙΕΚ Σάμου λειτουργεί τα τελευταία χρόνια πλατφόρμα με εκπαιδευτικό υλικό ως πρόσθετη βοήθεια στους καταρτιζόμενους, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη βοήθεια.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και η σχολική επιτροπή Β’ θμιας Εκπαίδευσης φρόντισε μέσω ψηφίσματος, για την επιδότηση tablet σε παιδιά που δεν είχαν την δυνατότητα πρόσβασης σε υπολογιστή.

Για τα τμήματα των ΔΙΕΚ δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση για το αν και πότε θα ανοίξουν, ενώ μάλλον θα ήταν καλύτερο να μην πάνε σχολείο τα πιο μικρά παιδιά, θα είναι ίσως ρίσκο, όπως είπε ο κ. Τριανταφύλλου.  

 

BannerKnitis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνάντηση εργασίας σχετικά με την συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και Π.Β.Α

Συνάντηση εργασίας σχετικά με την συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και Π.Β.Α

Συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα 03.12.2020 μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας κ. Χριστόφα και του  Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Αλατζά με

Περισσότερα »
Το 2ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Σάμου και πάλι στην έδρα του. Σχολικό συγκρότημα πρότυπο

Ενημέρωση για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Έπειτα  από συναντήσεις και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με αρμόδια στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΚΤΥΠ σχετικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα των Σχολικών

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 1388 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 100 θάνατοι και νέο ρεκόρ διασωληνωμένων. 2 νέα κρούσματα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 111.537, εκ

Περισσότερα »