Νίκος Τριανταφύλλου: Φαίνεται ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και 1 Οκτωβρίου ή 2 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα στο ΔΙΕΚ Σάμου

Πρόγραμμα 5ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2018 για το Δήμο Σάμου

Στην πρωϊνή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Σάμου, κ. Νίκος Τριανταφύλλου.

Σήμερα (10/09), έληξε η προθεσμία των ενδιαφερομένων καταρτιζομένων για τα ΔΙΕΚ Σάμου. Όπως είπε ο κ. Τριανταφύλλου, «στις ηλεκτρονικές αιτήσεις πάμε καλά, όμως είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος που δόθηκε, απλά σήμερα μία παράταση μερικών ωρών σήμερα, βαίνουμε καλώς, έχουμε συμπληρώσει τα μητρώα εκπαιδευτών, είναι στην τελική φάση ελέγχου ενστάσεων από το υπουργείο και σύντομα θα έχουμε και τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εκπαιδευτών για το φετινό μητρώο.


Θα μεσολαβήσει διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, μόνιμων εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνουν ωράριο είναι πολύ πιθανό να έρθουν να συμπληρώσουν κάποιες ώρες σε μας εδώ στο ΙΕΚ σύμφωνα με το νόμο, όπως προβλέπει η διαδικασία, αν υπάρχουν πλεονάζοντες φυσικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε κάποιες ειδικότητες στις οποίες εμείς θέλουμε να έχουμε. Κατά τα άλλα ξεκινάμε καλά, φαίνεται δηλαδή ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και 1 Οκτωβρίου ή 2 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα».

Οι ειδικότητες που έχουν προκηρύξει είναι πέντε (5), δεν ξέρουν ακόμα όμως ποιες θα συμπληρωθούν διότι οι αιτήσεις είναι ηλεκτρονικές και δεν έχουν ακόμα εικόνα. Χρειάζεται ένας αριθμός μίνιμουμ 15 αιτήσεων ηλεκτρονικών, το ελάχιστο για να καλυφθεί το τμήμα.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ενήλικες με απολυτήριο λυκείου είχαν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση, είναι το στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού, δεύτερη ειδικότητα τεχνικός μαγειρικής τέχνης αρχιμάγειρας σεφ, η τρίτη φύλακας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, η τέταρτη τεχνικός αισθητικός ποδολογίας καλλωπισμού και ονυχοπλαστικής και η πέμπτη προπονητής αθλημάτων.

Μια πολύ βασική ειδικότητα είναι ο διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου, όλες οι ειδικότητες είναι πάρα πολύ σημαντικές, απλά υπάρχει και αυτή των διασωστών ΕΚΑΒ που τοπικά υπάρχει τεράστια έλλειψη καθώς υπάρχουν τόσα ασθενοφόρα και δεν υπάρχουν οδηγοί.

Πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα αλλά και να γίνουν προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.


«Θα πρέπει να επιδοτείται η εντοπιότητα καταρχάς πιο γενναία, για να δοθούν κίνητρα σε αυτά τα παιδιά να δουλέψουν, ήδη κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν και δουλεύουν με το πτυχίο τους που αποκόμισαν τώρα τον Ιούνιο».

Σημαντικό πρόσθεσε ο κ. Τριανταφύλλου να δοθούν κίνητρα παραμονής των ντόπιων για να δουλέψουν εδώ, ακόμη και να ξεπεραστεί ο πίνακας του ΑΣΕΠ ο οποίος καθυστερεί πάρα πολύ και τις προσλήψεις.

00VKDGROUP

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Έντεκα Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή. Ανάμεσά τους ο Σαμιώτης κ. Γιώργος Καραγιαννίδης και η Σαμιώτισσα κα Άρτεμις Χατζηγεωργίου

Έντεκα Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή. Ανάμεσά τους ο Σαμιώτης κ. Γιώργος Καραγιαννίδης και η Σαμιώτισσα κα Άρτεμις Χατζηγεωργίου

Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές, οι οποίοι εργάζονται σε ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς, περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.400 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή,

Περισσότερα »
Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Γιώργος Διονυσίου: Κάνουμε άμεσες ενέργειες ώστε να εγκριθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις για το επίδομα βιοτικών αναγκών

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Διονυσίου. Η Σάμος μετράει τις πληγές της μετά

Περισσότερα »