Νίκος Στεφανής: Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις δωρεές τους στο Νοσοκομείο. Έτσι γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι ως προς τις υπηρεσίες μας

Νίκος Στεφανής: Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις δωρεές τους στο Νοσοκομείο. Έτσι γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι ως προς τις υπηρεσίες μας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Η Σάμος εξακολουθεί να μην έχει θετικό δείγμα για κορωνοϊό, γίνονται τα πάντα από πλευράς προσωπικού του νοσοκομείου για την πιθανή αντιμετώπιση κρουσμάτων, ενώ ετοιμάστηκαν σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία, άλλες δυο οργανικές κλίνες της ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

«Ήδη δουλεύουν και οι 6 κλίνες που έχει η ΜΕΘ, από 4. Αυτό έγινε με μια πολύ γρήγορη διαδικασία μέσω του Υπουργείου και της 2ης ΥΠΕ. Μέχρι τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε και τις άλλες δύο κλίνες. Υπήρχαν βέβαια κάποιες ελλείψεις, τις καλύψαμε με προσωπικό και ό,τι άλλο χρειάζεται σε περίπτωση που έχουμε κρούσματα ή χρειαστεί να βάλουμε κόσμο στην μονάδα εντατικής θεραπείας, είμαστε πανέτοιμοι να δεχτούμε έξι άτομα. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχαριστήσουμε και τους  απλούς πολίτες αλλά και τις εταιρείες και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί μας για την προσφορά τους σε υλικό αλλά και σε άλλα μόνιτορ, οπότε θα είμαστε έτοιμοι και στο μέλλον και για πολύ καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Θα γίνουν κάποιες εσωτερικές αλλαγές  προσωπικού μέσα στο νοσοκομείο μας, ήδη έχουμε προσλάβει προσωπικό. Η πληροφορία είναι πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και έξτρα προσωπικό, περιμένουμε την τοποθέτησή τους από την 2η ΥΠΕ, γιατί από εκεί γίνονται κατευθείαν οι προσλήψεις, δεν γίνονται από εμάς. Τα 12 άτομα που πήραμε εμείς τελευταία τα 6 είναι νοσηλευτικής, 2 τραυματιοφορείς και τα άλλα δύο είναι άτομα για τα εργαστήρια μας.

Θωρακιζόμαστε ως νοσοκομείο, υλικά έχουμε και τα κρατάμε ως κόρη οφθαλμού γιατί αν αρχίσουμε και τα ξοδεύουμε και τα σπαταλάμε όπως κάποιοι θέλουν να το κάνουμε, στο τέλος όταν θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση δεν θα έχουμε».

Σε όλες τις θέσεις το προσωπικό είναι προετοιμασμένο, ενώ το υλικό είναι προστατευμένο για να χρησιμοποιηθεί όποτε και όταν χρειαστεί. Γίνονται παρεμβάσεις και προσφέρεται βοήθεια και στο Κ.Υ Καρλοβάσου, παρόλο που δεν ανήκει στην δικαιοδοσία του νοσοκομείου.

Κάθε μέρα ο κ. Στεφανής στην προσωπική του σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα ενημερώνει τον κόσμο για το αν υπάρχει κάποιο κρούσμα στη Σάμο, που μέχρι στιγμής, ευτυχώς έχουν βγει αρνητικά. Προς το παρόν, αν και υπάρχει μηχάνημα για την διεξαγωγή των τεστ για τον Covid-19, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται στο νοσοκομείο λόγω της παγκόσμιας κατάστασης που επικρατεί.

Κάποιες συμβάσεις εργασίας έχουν παραταθεί και γίνονται και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη ανακούφιση στο παιδιατρικό τμήμα. Το ΕΚΑΒ μετακόμισε σε νέο χώρο στην Αγ. Ειρήνη για μεγαλύτερη ταχύτητα πρόσβασης σε περιστατικά.   

VKDMarketMegalo           

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »