Νίκος Στεφανής: Τα τρία θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Σάμο είναι πολύ καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα. Μπράβο στην Π.Υ. Σάμου για τη βοήθειά της στα έργα του Νοσοκομείου

Νίκος Στεφανής: Τα τρία θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Σάμο είναι πολύ καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα. Μπράβο στην Π.Υ. Σάμου για τη βοήθειά της στα έργα του Νοσοκομείου

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Με την εμφάνιση των κρουσμάτων στη Σάμο, η παραφιλολογία και οι υποθέσεις, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είχαν σταματημό. Οι πληροφορίες συγκεχυμένες, καθώς όλοι γνώριζαν τα πάντα.

«Εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να ανακοινώσουμε, ξέρουμε πότε πρέπει να συμβουλέψουμε τον πληθυσμό. Όλες οι ανακοινώσεις που γίνονται για τα θετικά κρούσματα, θα το λέω συνέχεια, γίνονται από τον ΕΟΔΥ. Μην συγχέουν τις αναρτήσεις που έκανα εγώ στο παρελθόν με τα αρνητικά κρούσματα. Αυτό μπορούσε να γίνει λόγω ότι οι συνθήκες το επέτρεπαν. Όταν ανακοινώνονται τα όποια θετικά κρούσματα και ό,τι εξελίξεις έχουμε από τον ΕΟΔΥ, έχουμε το δικαίωμα κι εμείς μετά να κάνουμε συμπληρωματικές ανακοινώσεις για να ενημερώνουμε τον πληθυσμό.

Καλό είναι να ακούν τους ειδικούς, να ακούν τον ΕΟΔΥ, να ακούν τη διοίκηση του νοσοκομείου, να ακούν τους γιατρούς που δουλεύουν και εργάζονται μέσα στο νοσοκομείο μας . Μην ακούν απέξω αυτούς που θέλουν να διασπείρουν τον πανικό ή αυτούς που θέλουν να κάνουν παραπληροφόρηση, να κάνουν μαύρο χιούμορ, να θίξουν ανθρώπους, δεν ξέρω πώς να τους χαρακτηρίσω».    

Όπως είπε ο κ. Στεφανής, πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη και να επιβάλλει το νόμο για τα διάφορα ψευδή δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, καθώς η διασπορά ψευδών ειδήσεων και πανικού, είναι ποινικό αδίκημα. Τα τρία θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Σάμο είναι πολύ καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα. Στο νοσοκομείο εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την προστασία και των ασθενών και των εργαζομένων.

Μια καταγγελία είδε το φώς της δημοσιότητας και δημοσίευσε το blogo.gr. Συγκεκριμένα αναγνώστης κατήγγειλε ότι πυροσβεστικό όχημα, όταν ο Νομός Σάμου βρισκόταν σε κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 4, η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσε εντολή να μεταβεί στο Νοσοκομείο Σάμου πυροσβεστικό όχημα για να ρίξει νερό σε τσιμέντο, σε έργο που πραγματοποιεί ιδιώτης εργολάβος.

Άμεση ήταν η απάντηση του Υποστρατήγου Ιωάννη Σταμούλη, συντονιστή Αιγαίου & Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος δήλωσε ότι «Εγώ έστειλα το 10τονο και θα το ξανακάνω εάν χρειαστεί»

«Το έκανε ξανά να ξέρετε. Πίσω από το κυλικείο του νοσοκομείου υπήρχε ένας χώρος ανεκμετάλλευτος για πολλά χρόνια, σε εκείνο το σημείο υπήρχαν τα δοχεία που έμπαινε το οξυγόνο. Ήταν ένας περιφραγμένος χώρος και ο άλλος μισός ήταν ανεκμετάλλευτος. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, με δωρεές επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, με την συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάναμε ένα χώρο που θα μπορέσουν εκεί να παρκάρουν περίπου στα 25 αυτοκίνητα. Όλο αυτό στοίχισε στο νοσοκομείο «μηδέν», το εννοώ».

Ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε όλους όσους συνεισέφεραν στη δημιουργία αυτού του χώρου, όπως και η Π.Υ Σάμου με τη ρίψη νερού. «Μάλλον αυτός που έστειλε την φωτογραφία τον πείραξε το μηδέν, είχε μάθει αλλιώς φαίνεται τα προηγούμενα χρόνια, δυστυχώς το λέω, τους πείραξε το μηδέν. Αν έχουν κάτι άλλο ας έρθουν να μου κάνουν επίσημη καταγγελία εδώ στο νοσοκομείο να την πάω στον εισαγγελέα και να βρεθώ υπόλογος. Επειδή είναι μηδέν, νομίζω και ο εισαγγελέας θα πει μπράβο».

00Spitiko

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε σήμερα 24.09.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία και του Συμβούλου

Περισσότερα »
Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Το Τμήμα Αλιείας της  Περιφερειακής Ενότητας Σάμου  ενημερώνει όλους τους αλιείς, πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  υπ’ αριθμ. 1906/7-9-2020 Απόφαση

Περισσότερα »
Φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες

Τι κάνεις, ρε… Μαν;

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης Κάνε εγγραφή και διεκδίκησε το interwetten bonus Στεάουα – Σλόβαν Λίμπερετς: Παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό του Europa League, μονό, και

Περισσότερα »