Νίκος Στεφανής: Σε δέκα μέρες, να γίνει η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε τα πάντα

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με την Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Στεφανής, σχετικά με την ομιλία του κ. Μάκη Βορίδη (βουλευτή της ΝΔ) στη Σάμο για τον Κλεισθένη1 που θ’ αλλάξει τα δεδομένα στην τοπική Αυτοδιοίκηση, για το μεταναστευτικό, για τον τουρισμό, αλλά και για το γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Σάμο και αφορούσε πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πρώτα συμπεράσματα είναι πως, θα υπάρχει ένας Δήμαρχος που δεν θα έχει την πλειοψηφία, αλλά Δημαρχία συνεργασιών και συμφωνιών.

«Συμφωνίες που μπορεί να μην είναι προς όφελος της πλειοψηφίας, αλλά προς όφελος της αντιπολίτευσης ή της μειοψηφίας».

Θα στηθούν δύο κάλπες αρχικά, για τα τοπικά συμβούλια και άλλη για τους υποψήφιους Δημάρχους. Αυτό βέβαια δίνει τη δυνατότητα ώστε ακόμα και μια ομάδα ανεξάρτητων να κατέβει στην εκλογική μάχη.

«Αυτό μπορεί να είναι σωστό όπως το ακούμε, στην πράξη όμως δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να λειτουργήσει διότι στη χώρα μας, πιστεύω ότι δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιες καινοτόμες προσπάθειες για ν’ αλλάξουμε το πολιτικό και εκλογικό σύστημα».

Θα υπάρξει γενική αλλαγή στο σύστημα και κάποια πράγματα δεν θα είναι πλέον όπως ίσχυαν. Αυτό θα οδηγήσει και σε συμφωνίες που ίσως κάποιες φορές δεν θα είναι προς όφελος της παράταξης του Δημάρχου, όπως μας εξήγησε ο κ. Στεφανής.

Η Ν.Δ. αν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές και βγει πρώτο κόμμα, δεν θα προχωρήσει με τη μεταρρύθμιση, ώστε οι Δήμαρχοι να έχουν μια ισχυρή ομάδα και να προχωρήσουν για το καλό του τόπου.

«Η Ν.Δ. ήταν κάθετη σε αυτό το νομοσχέδιο και έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μία μέρα να είναι πριν τις εκλογές, θ’ αλλάξουμε το νόμο».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, θα μπορούσε να έχει γίνει κάποιου είδους “άσκηση”, μελέτη για να δείξει αν λειτουργεί αυτός ο τρόπος. Θα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει καθώς θα υπάρχει δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου, ο κ Στεφανής ψήφισε λευκό καθώς ήθελε η θέση του Δ.Σ. να είναι πιο σκληρή απέναντι στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τη διάρκεια της συνάντησης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Η πρωτεύουσα ζητάει το αυτονόητο, να γίνει αποσυμφόρηση, οπότε η προσέγγιση πρέπει να είναι πιο σκληρή και να μην υπάρξουν υποσχέσεις που δεν θα κρατηθούν.

«Θέλουμε χειροπιαστά πράγματα και ημερομηνίες καταλυτικές, ούτε μία μέρα πίσω, ούτε μία μέρα μπροστά. Σε δέκα μέρες, να γίνει η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε τα πάντα».

Όπως τόνισε ο κ. Στεφανής, πρώτα θα φύγουν 4.000 άτομα και μετά θα γίνει συζήτηση με τον Υπουργό, διότι τόσο καιρό υπάρχει εμπαιγμός από τον ίδιο και την κυβέρνηση. «

«Είμαι υπέρ των κλειστών κέντρων, υπέρ της συνόρων όπως είναι  όλοι οι Έλληνες, υπέρ μιας άλλης πολιτικής πάνω στο μεταναστευτικό. Δυστυχώς το μοντέλο αυτό απέτυχε. Πήραμε τα χρήματα, δεν φτιάξαμε αυτά που έπρεπε να φτιάξουμε, η Ευρώπη μας κυνηγάει και ψάχνει για να δει που πήγανε τα χρήματα και εμείς πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους προηγούμενους για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη χώρα μας».

Ως προς τον τουρισμό και την ιδιότητά του ως προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ο κ. Στεφανής, είπε ότι θα υπάρξει συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης με το Εμπορικό Επιμελητήριο, καθώς υπάρχει μεγάλη προσέγγιση επισκεπτών από την Τουρκία. Η παρουσία της Σάμου έχει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Για την τηλεφωνική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, ο κ. Στεφανής δεν γνωρίζει τ’ αποτελέσματά της, αλλά ευελπιστεί πως οι πολίτες θα τον τιμήσουν με την ψήφο τους, εφόσον έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ.Τσίπρας πιστεύει ότι δίνοντας ψίχουλα, διότι έχει πάρει 10 και δίνει πίσω ένα, θα κάνει τη διαφορά, θα του χρυσώσει το χάπι, όμως ξέρουμε ότι τα χρήματα που θα δώσει ως κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου δεν θα πάνε στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών».

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »