Νίκος Στεφανής: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλους και για όλα. Αρνητικά μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα που έχουμε στείλει στην Αθήνα

Νίκος Στεφανής: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλους και για όλα. Αρνητικά μέχρι στιγμής όλα τα δείγματα που έχουμε στείλει στην Αθήνα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Η Σάμος εξακολουθεί να μην έχει θετικό δείγμα για κορονοϊό, γίνονται τα πάντα από πλευράς προσωπικού του νοσοκομείου, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που χρειάζονται, αλλά βασικά και ο κόσμος να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης. Καθημερινά στέλνονται δείγματα για ανάλυση ύποπτων κρουσμάτων.

«Μέχρι και το Σάββατο το βράδυ όλα ήταν αρνητικά, τα χθεσινά που φύγανε περιμένουμε μέχρι σήμερα το απόγευμα να μάθουμε αν είναι θετικά ή αρνητικά. Περιμένουμε απάντηση για πέντε (5) δείγματα». Σε νεότερη επικοινωνία με τον κ. Νίκο Στεφανή μας είπε ότι και τα 5 δείγμα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Γίνονται πολλές δωρεές στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου από συμπολίτες και επιχειρηματίες της Σάμου, με αυτό τον τρόπο, λόγω ρευστότητας έρχονται και τα υλικά πιο γρήγορα στο Νοσοκομείο.

«Σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση χρειαζόμαστε τους πάντες και αυτούς που δίνουν χρήματα αλλά και αυτούς που δίνουν την βοήθειά τους με άλλο τρόπο. Ο Δήμος αυτές τις ημέρες έχει δώσει το πράσινο φως ώστε να μας βοηθήσουν να κάνουμε κάποιες εργασίες έξω από το Νοσοκομείο στον περιβάλλοντα χώρο και για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους καλλωπισμού. Και για λόγους συνθηκών γιατί σε εκείνο το σημείο μπορεί να χρειαστεί αργότερα να στήσουμε σκηνές, αν υπάρχουν πολλά κρούσματα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλους και για όλα».    

Με το συμβάν εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Ικαρία, αμέσως ενεργοποιήθηκε επιχείρηση και από το νοσοκομείο Σάμου, ενώ με την βοήθεια του Λιμενικού Σώματος στάλθηκε το απαραίτητο υλικό για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σε ασθενείς από τον Covid-19. Eνεργοποιήθηκε η Αστυνομία ώστε να ελεγχθούν όλες οι επαφές του ασθενούς και των οικείων του.

Σημαντικό, όπως τόνισε ο κ. Στεφανής, η άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς στην αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν από την πανδημία. Θετικό δε η χρηματοδότηση και ο σχεδιασμός στην Παθολογική κλινική για να γίνει θάλαμος κρουσμάτων, αν και εφόσον χρειαστεί.

«Να ξέρουν οι Σαμιώτες, ότι είμαστε πανέτοιμοι σε περίπτωση που υπάρχουν κρούσματα, να τα υποδεχτούμε και να κάνουμε τα απαραίτητα που χρειάζεται και η συμβουλή είναι ΜΕΝΟΥΜΕ στο ΣΠΙΤΙ».

VKDMarketMegalo

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβασίου Σάμου

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Παλαιού Καρλοβασίου Σάμου

Μέσα σέ κλίμα ἰδιαίτερης συγκίνησης τελέσθηκε τήν Κυριακή 28η Φεβρουαρίου 2021 ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου καί Ἰκαρίας κ.κ. Εὐσεβίου, ἡ εἰς Πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ

Περισσότερα »