Νίκος Στεφανής: Πάντα ήθελα να είμαι στη Νέα Δημοκρατία, εκεί που ανδρώθηκα πολιτικά

Συνέντευξη στο Samostoday.gr παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Σάμου κ. Νίκος Στεφανής. Μερικές ώρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Νίκος Στεφανής σε μια χαλαρή συζήτηση μας λέει:

Samostoday: Που γεννήθηκε ο Νίκος Στεφανής και πώς ήταν τα παιδικά του χρόνια μέχρι και το Λύκειο;

Νίκος Στεφανής: Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα σε μια γειτονιά έξω από το κέντρο στην Ανθούσα. Σχολείο πήγα στην Παλλήνη αλλά τα παιδικά μου χρόνια τα περνούσα μόνο το Πάσχα και τα καλοκαίρια (διακοπές) στη Σάμο. Ερχόμουν ασυνόδευτο παιδί με την ταμπελίτσα της Ο.Α. στη γιαγιά μου στους Μυτιληνιούς.

00Stefanis09

Samostoday: Ποιες είναι οι σπουδές του Νίκου Στεφανή και με τι ασχολείται τώρα;

Νίκος Στεφανής: Έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι όπου εκεί διετέλεσα και πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών. Ασχολούμαι με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού αλλά ταυτόχρονα από το 1993 έχω τουριστική επιχείρηση, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μαγαζί εστίασης με έμφαση στους νέους, δηλαδή beach bar στο Ποτοκάκι.

00Stefanis01

Samostoday: Το μικρόβιο της πολιτικής πως μπήκε μέσα σου;

Νίκος Στεφανής: Όταν έχεις γεννηθεί μέσα σε μια οικογένεια που ασχολείται με την πολιτική, με πατέρα Δήμαρχο 16 χρόνια, δεν μπορούσα κι εγώ να ξεφύγω. Είμαι ένας άνθρωπος που ακολουθώ πάντα τις περγαμηνές των μεγαλυτέρων και σοφότερων.

Samostoday: Υπήρξε κάποια στιγμή που ήθελες να πας σε άλλο πολιτικό χώρο;

Νίκος Στεφανής: Όχι. Παρόλο που νευρίαζα πολλές φορές με την Ν.Δ. ποτέ δεν θέλησα να πάω σε άλλο χώρο, ήθελα να είμαι στη Νέα Δημοκρατία εκεί που ανδρώθηκα και πολιτικά και αυτή τη στιγμή δίνω τη μάχη μου ως υποψήφιος βουλευτής.

00Stefanis010

Samostoday: Τα χρόνια στη ΝΟΔΕ Σάμου ήταν εύκολα ή δύσκολα; Ήθελε κάποιους ειδικούς χειρισμούς για να είναι το κόμμα ενωμένο; Γιατί διαχειριζόσουν διαφορετικούς χαρακτήρες.

Νίκος Στεφανής: Τα χρόνια της θητείας μου ήταν τα δύσκολα χρόνια, παρόλο που κάποια στιγμή υπήρχε κυβέρνηση της Ν.Δ. με συγκυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, όμως οι ήττες ήταν η μία πίσω από την άλλη σε επίπεδο εθνικό, όμως σε επίπεδο αυτοδιοικητικό οι νίκες ήταν καλές, μεγάλες, όμως η ενότητα του κόμματος ήταν πάνω από όλα τα δικά μας δεδομένα και το καταφέραμε και το κάναμε πραγματικότητα.

Samostoday: Οικογενειακή κατάσταση;

Νίκος Στεφανής: Είμαι παντρεμένος με την Μαρία, το κοριτσάκι μας είναι 9,5 ετών αυτή τη στιγμή και του χρόνου θα είναι στην Ε’ Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας. Από την ημέρα που γεννήθηκε το παιδί μας είναι εδώ.

00Stefanis02

Samostoday: Τι είναι αυτό που δεν πάει καλά στην Ελλάδα και οι πολίτες έχουν απαξιώσει τους πολιτικούς;

Νίκος Στεφανής: Όλοι λένε ότι οι πολιτικοί είναι κακοί άνθρωποι, να το πω έτσι απλά όπως το λένε τα παιδιά, ότι είναι κάτω από συναλλαγές που δυστυχώς φέρνουν άσχημα αποτελέσματα γενικώς όλοι λένε ότι οι πολιτικοί είναι βρώμικοι. Εγώ θέλω να το καθαρίσω αυτό και να είμαι από τους καθαρούς.

Samostoday: Αν εκλεγείς βουλευτής πιο θα είναι το πρώτο που θα κάνεις για τον τόπο, για το Νομό;

Νίκος Στεφανής: Να βάλω τα θεμέλια ώστε το νησί μου ν’ αποσυμφορηθεί από τους μετανάστες, δύσκολο μεν αλλά όχι ακατόρθωτο δε. Άμα έχεις πίστη και θέληση θα το κάνεις. Και πιστεύω ότι στη νέα κυβέρνηση που θα έρθει σε λίγες μέρες, όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα.

00Stefanis03

Samostoday: Η ΝΟΔΕ Σάμου λένε έχει διασπαστεί, συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Νίκος Στεφανής: Ναι συμβαίνει διότι όταν ένα κόμμα εξουσίας είναι λίγο πιο κοντά στην επιτυχία, να αναλάβει κυβέρνηση, πάντα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κάνουν το παραπάνω. Στα δύσκολα χρόνια όμως αυτοί ήταν απέξω δεν ήταν κοντά. Ποτέ δεν ήταν κοντά στα δύσκολα χρόνια και γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί αυτές οι αντιπαλότητες. Σκοπός όμως και του νυν προέδρου αλλά και η δική μου τακτική είναι όταν θα εκλεγώ να ενώσω τους πάντες γύρω από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη.

00Stefanis04

Samostoday: Εκτός από το μεταναστευτικό-προσφυγικό, τα δύο άλλα μεγάλα θέματα που βιώνουν οι πολίτες της Σάμου, είναι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου και οι αεροπορικές-ναυτιλιακές μεταφορές.

Νίκος Στεφανής: Σωστά, το Νοσοκομείο είναι το Α και το Ω, να έχεις ασφάλεια για την υγεία σου. Η έλλειψη παιδιάτρων και άλλων ειδικοτήτων, δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες, αυτό θα το αλλάξουμε με σωστές παρεμβάσεις και σωστές επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς. Τώρα με τα αεροπλάνα και τα καράβια, ναι είμαστε ακριβοί. Στη διαμονή και το φαγητό είμαστε φτηνοί σε σχέση με άλλα νησιά αλλά στις μεταφορές είμαστε ακριβοί. Ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι αυτές, αλλά όταν χτίζεις σχέσεις εμπιστοσύνης νομίζω ότι και αυτό μπορείς να το καταφέρεις.

Samostoday: Σε περίπτωση που εκλεγείς βουλευτής, θα πάρεις ταξί να πας από το Πυθαγόρειο στο Καρλόβασι; Γιατί στο έπειτα και στο μετά, πολλοί βουλευτές «εξαφανίζονται» και είναι πανελλαδικό φαινόμενο.

Νίκος Στεφανής: Εγώ δεν θα εξαφανιστώ, γιατί ζω εδώ, η οικογένειά μου είναι εδώ, οι επιχειρήσεις μου και το μέλλον μου είναι εδώ, δεν θα παίρνω ταξί, αλλά αυτοκίνητο που έχει Σαμιώτικες πινακίδες και θα το έχω στο αεροδρόμιο για να μπορώ να το οδηγώ και να πηγαίνω παντού στον τόπο μου.

00Stefanis05

Samostoday: Γιατί να επιλέξει κάποιος ψηφοφόρος από άλλο κόμμα το Νίκο Στεφανή από τη Νέα Δημοκρατία;

Νίκος Στεφανής: Γιατί ο Νίκος Στεφανής είναι δυναμικός, ζει εδώ, ξέρει το πρόβλημα, μπορεί να το κερδίσει και μπορεί να το επιλύσει. Δε νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι παραπάνω για να πείσω έναν ψηφοφόρο από άλλη παράταξη για να με στηρίξει και να με ψηφίσει στις 7 Ιουλίου. Νομίζω ότι η Σάμος θέλει νέους ανθρώπους και είναι η ευκαιρία τώρα να έχει βουλευτή μηχανικό και επιχειρηματία στον τουρισμό.    

Samostoday: Ολυμπιακός ότι και να γίνει;     

Νίκος Στεφανής: Πάντα, ομάδα ποτέ δεν αλλάζουμε, παντού και ας χάνουμε, δεν πειράζει πάλι θα ξανακερδίσουμε και θα σηκωθούμε ψηλά.

00Stefanis07

Samostoday: Ο Νίκος Στεφανής είναι λιτοδίαιτος ή είναι μερακλής στο φαγητό;

Νίκος Στεφανής: Δεν μπορώ να πω ότι είμαι μερακλής, μου αρέσει το ωραίο, δεν τρώω μόνο ψάρια γιατί είμαι αλλεργικός στα θαλασσινά. Είμαι περίεργος στα φαγητά αλλά τα γλυκά είναι η αδυναμία μου.

Αυτός ήταν ο Νίκος Στεφανής, ένας από εμάς, όπως λέει και στο δικό του σύνθημα. Νίκος Στεφανής, πολλά χρόνια στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και που την Κυριακή 07 Ιουλίου ζητά την ψήφο μας.

00Stefanis08

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΗ

Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1973, στην Αθήνα. Είναι γιος του Αριστόδημου (Δήμου) Στεφανή και της Φωτεινής Στεφανή.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, ταυτόχρονα δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης (1993) στο Ποτοκάκι-Χώρας Σάμου.

Εργάστηκε σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες στην Αθήνα, σε έργα κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας, μεταλλικά κτίρια και σε Ολυμπιακά έργα.    

Τον Ιανουάριο του 2003 ήρθε για μόνιμη εγκατάσταση στον τόπο καταγωγής του στους Μυτιληνιούς και ανέλαβε ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Πυθαγορείου.

Ταυτόχρονα ανέλαβε έντονη κοινωνική και κομματική δράση με τη Νέα Δημοκρατία και στη Σάμο.

Το 2010 εργάστηκε ως υπεύθυνος μηχανικός στο έργο «Επέκτασης και προστασίας του λιμένα Πυθαγορείου».

Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Μαρία Χαχώλου από την Χώρα Σάμου και έχουν μια μικρή κόρη, τη Φωτεινή.

00Stefanis011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:  

1989-1990 Πρόεδρος 15μελους Λυκείου Παλλήνης με την ΜΑ.ΚΗ.

1990-1998 Μέλος ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής

1996- 1997 Πρόεδρος Ελλήνων Φοιτητών Ρουμανίας με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

1998-2002 Γραμματέας Τ.Ε. Ν.Δ. Ανθούσας Αττικής

1998-2002 Μέλος ΝΟ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής

2003 -2007 Μέλος Τ.Ε. Ν.Δ. Χώρας Σάμου

2005- 2007 Εκλεγμένο Μέλος στην ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου

2007- 2010 Υπεύθυνος κινητοποιήσεων στην ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου

2010-2011 Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πυθαγορείου

2011 έως σήμερα: Μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Σάμου

2011-2016 Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου

2014 έως σήμερα: Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νομού Σάμου

2014 έως σήμερα: Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμου & Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού

2016 έως σήμερα: Γενικός Γραμματέας της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ Τμήμα ΒΑ Αιγαίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »