Νίκος Στεφανής: Η θέση η δική μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, δεν θα πρέπει να γίνει νέο κέντρο στη Σάμο και το υπάρχον να κλείσει άμεσα

Νίκος Στεφανής: Η θέση η δική μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, δεν θα πρέπει να γίνει νέο κέντρο στη Σάμο και το υπάρχον να κλείσει άμεσα

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Στεφανής.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που υπάρχει μέχρι τις εκλογές, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συστηθούν στον κόσμο και να προσπαθήσουν να περάσουν τις θέσεις του κόμματος αλλά και τις προσωπικές τους θέσεις με τις δεσμεύσεις για το τι θέλουν για τον τόπο και τα νησιά.

«Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι επιθυμούμε, ξέρουμε τι θέλουν οι πολίτες. Επομένως για εμάς αυτό το κομμάτι είναι εύκολο».

Για το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και τη συγκέντρωση στους Μυτιληνιούς, ο κ. Στεφανής είπε:

«Εγώ ήμουνα αντίθετος με το θέμα του μεταναστευτικού όπως είχε εξελιχθεί από το 2015. Αν δείτε και την πορεία μου και την πορεία αυτών των τεσσάρων ετών, δεν έχω εμπλακεί πουθενά στο θέμα μεταναστευτικό. Είχα επιλέξει να είμαι πολύ προσγειωμένος και πολύ επιφυλακτικός σε όλα αυτά που γίνονταν. Ούτε μέσα στο Δ.Σ δεν ψήφισα ποτέ να γίνει νέο κέντρο, ούτε να πάει αλλού, ούτε πράγματα που μας στέλνανε και ήταν συνυφασμένα με το μεταναστευτικό.

Δυστυχώς κάποιοι άλλοι επέλεξαν έναν άλλο δρόμο, εγώ επέλεξα τον δρόμο να είμαι με τους πολλούς. Οι πολλοί είναι οι Σαμιώτες, οι άνθρωποι που δεν θέλουν το μεταναστευτικό. Εμείς ήμασταν βέβαια κοντά ως άνθρωποι, ως ανθρωπιστές, βοηθήσαμε με τις οικογένειες μας με οτιδήποτε μπορούσαμε όταν υπήρχε αυτή η μεγάλη ανάγκη, η έξαρση στις αρχές του 2015. Μέχρι εκεί όμως, γιατί αυτό φάνηκε ότι ήταν στημένο να δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική κοινωνία αλλά σίγουρα και αργότερα στη χώρα».

00StefanisND

Για το νέο κέντρο, ο κ. Στεφανής δήλωσε χαρακτηριστικά, «ότι θα ανήκει και πάλι στο Βαθύ, αν γίνει στην περιοχή ΖΕΡΒΟΥ, διοικητικά ανήκει στην κοινότητα Βαθέος». Οι φωνές από τους κατοίκους των Μυτιληνιών, είναι διότι φοβούνται ότι όλοι θα διοχετεύονται στους Μυτιληνιούς και στην πρωτεύουσα.

«Η θέση η δική μου ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, δεν θα πρέπει να γίνει νέο κέντρο στη Σάμο. Κανένα άλλο κέντρο, το υπάρχον που βρίσκεται στο Βαθύ θα πρέπει να κλείσει άμεσα και μετά με τη νέα δημοτική αρχή, με τους θεσμικούς φορείς του νησιού, να κάτσουμε να συζητήσουμε και να πάρουμε μία συλλογική απόφαση».

Ο κ. Βίτσας προσπάθησε να παγιδεύσει μαζί με το υπουργείο και τους άλλους φορείς, δίνοντας χρήματα για να γίνουν έργα. Μικρό κέντρο καταγραφής όπου οριστεί από τους θεσμικούς φορείς, καθώς η Σάμος πρέπει να αναπνεύσει και το Βαθύ να ξαναπάρει πίσω την τύχη του, πρόσθεσε ο κ. Στεφανής.

Για το θέμα του τουρισμού, μία πρώτη κίνηση είναι το ζήτημα του χωροταξικού, ενώ οι σωστές κινήσεις έχουν ξεκινήσει και γίνονται και μπορεί να υλοποιηθεί, με τους κατάλληλους ανθρώπους είναι εύκολο εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση. Αλλαγή χωροταξικού και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος είναι η λύση.

Το θέμα της συγκοινωνίας είναι ένα άλλο θέμα που ταλανίζει το νησί, το μεταφορικό ισοδύναμο πρέπει να παραμείνει και να υπάρχει για όλους, ενώ η ΝΔ δεν θα καταργήσει και δεν θα χαλάσει ό,τι είναι ωφέλιμο για τους πολίτες, πρόσθεσε ο κ. Στεφανής. Η υγεία και η καθημερινότητα στα νησιά δημιουργούν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, ειδικά στη Σάμο.

Η απόφαση για την υποψηφιότητα του κ. Στεφανή έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει μάθει στα δύσκολα και δεν τον τρομάζει τι θα συναντήσει την επόμενη μέρα, με ό,τι ρίσκο συνεπάγεται αυτό.    

BannerStefanisMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα