Νίκος Στεφανής: «Η Σάμος είναι καθαρή μέχρι στιγμής και όποιος θεωρεί ότι έχει μολυνθεί, είναι ο ίδιος μολυσμένος στον εγκέφαλο»

Νίκος Στεφανής: «Η Σάμος είναι καθαρή μέχρι στιγμής και όποιος θεωρεί ότι έχει μολυνθεί, είναι ο ίδιος μολυσμένος στον εγκέφαλο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Η Σάμος εξακολουθεί να μην έχει θετικό δείγμα για κορονοϊό, γίνονται τα πάντα από πλευράς προσωπικού του νοσοκομείου, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που χρειάζονται, αλλά βασικό και ο κόσμος να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης. Καθημερινά στέλνουν δείγματα για ανάλυση, δύο ή και περισσότερα, ανάλογα την ημέρα.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι προσέρχονται στο Νοσοκομείο είναι τα κλασικά που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας (ψηλός πυρετός, δύσπνοια, πόνος στο στήθος).

«Μας έχει κυριεύσει ο πανικός και ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Πριν έρθετε στο νοσοκομείο θα πρέπει να έχετε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, από εκεί και πέρα θα σας δώσει τις οδηγίες τι πρέπει να ακολουθήσετε. Δεν είπαμε να μείνει στο σπίτι όποιος δεν αισθάνεται καλά, έρχεται και το δηλώνει στην είσοδο και κάνουμε όλη την διαδικασία».

Τα ύποπτα ή μη κρούσματα διαχειρίζονται με τον κατάλληλο τρόπο, αλλά από εκεί και πέρα, όπως τόνισε ο κ. Στεφανής, πρέπει όλοι να έχουμε υπευθυνότητα στις πράξεις και τα λεγόμενά μας.

Η προσέλευση του κόσμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, είναι κανονική και σύμφωνη με τις οδηγίες πρόληψης, προσέρχονται μόνο όσοι έχουν πραγματική ανάγκη ή ακολουθούν κάποιες θεραπείες, συνοδοί με κάρτα και το προσωπικό. Γίνονται προσπάθειες ώστε το νοσοκομείο να μείνει αλώβητο και όταν χρειαστεί να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους. Ο κ. Στεφανής πραγματοποίησε συνάντηση με τους εργαζομένους και συζήτησε όλα τα θέματα που υπάρχουν, υποστελέχωση, πρόσληψη ιατρών, έλλειψη υλικών.

Αυτό που επεσήμανε ο κ. Στεφανής, για άλλη μια φορά, είναι αυτό που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που γράφουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό, δυσφημώντας το νησί, τη Σάμο, γενικότερα το νοσοκομείο, ποιος γιατρός θα έρθει στη Σάμο να υπηρετήσει, αναρωτιέται ο ίδιος. Επομένως αυτός που το κάνει, αυτός που γράφει το παράπονό του ή την κάθε ανοησία που του έρχεται στο μυαλό, κάνει κακό στον συμπολίτη του, κακό στο νησί.

«Οι σοβαροί άνθρωποι σκέφτονται ορθά και σοβαρά, δεν σκέφτονται ηλίθια και γράφουν ό,τι θέλουν», χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους.

«Η Σάμος είναι καθαρή μέχρι στιγμής και όποιος θεωρεί ότι έχει μολυνθεί, είναι ο ίδιος μολυσμένος στον εγκέφαλο».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Το ΔΙΕΚ Σάμου καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους

Περισσότερα »