Νίκος Στεφανής: «Η παράσταση Βίτσα στη Σάμο έλαβε τέλος»

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Ακούγοντας σήμερα Σάββατο τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Βίτσα λίγο πριν την θεαματική για εκείνον αναχώρηση από το λιμάνι της πρωτεύουσας, είμαι τελικά πεπεισμένος ότι ναι, δεν ήρθε για δημόσιες σχέσεις όπως ο ίδιος μας είπε στην συνάντηση που είχε μαζί μας την Πέμπτη το απόγευμα, αλλά ήρθε να κάνει την δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί που έχουν διοριστεί σε όλες τις υπηρεσίες εντός του ΚΥΤ.

Στις δηλώσεις του φυσικά ανέφερε και ονόματα- καλούς συνεργάτες, αλλά και ότι έκανε συναντήσεις με όποιους του το ζήτησαν χωρίς να πει ονόματα και τι εκπροσωπούσαν. Ο Δήμος και η Περιφέρεια είπε ότι δεν τον ενόχλησαν.

Δεν τον ενόχλησαν γιατί όσο καιρό που είναι Υπουργός, τους είπε ψέματα και τους έδωσε «υποσχέσεις» χωρίς αντίκρισμα. Όμως υπάρχουν όπως είπε, άλλοι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν που δεν έχουν «πολιτικό κίνητρο», αλλά θέλουν να βοηθήσουν τη Σάμο και την Ελλάδα!

Θα πρέπει οι πολίτες του νησιού μας να ενημερωθούν και να καταλάβουν όπως καταλάβαμε και εμείς με την «φανερή» συνάντηση μας στο ξενοδοχείο «Σάμος» που τον συναντήσαμε ως οργανωτική επιτροπή η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σάμου ότι η επίσκεψη και η παραμονή του για πέντε ημέρες στο νησί μας είχε ως βασικό στόχο την υπογραφή των «συμβολαίων» για το νέο ΚΥΤ.

Η θέση όλων μας ενωμένοι ήταν και θα είναι: Να κλείσει το υπάρχον ΚΥΤ, ΟΧΙ στην δημιουργία νέου και να δημιουργηθεί μόνο ένας μικρός χώρος ταυτοποίησης-καταγραφής και μικρής παραμονής όπως ήταν και πριν το 2015 σε χώρο που θα το συμφωνήσουμε όλοι μαζί.

Θέλω να σας μεταφέρω ότι ο Υπουργός δεν απάντησε σχεδόν σε όλα τα ερωτήματά μας, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μας πείσει ότι έχει πραγματικό σχέδιο για να εκκενώσει το νησί μας.

Αυτό φάνηκε και σήμερα στο λιμάνι με τα δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού που παρέλαβαν μόνο 490 άτομα!

Για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού όταν ρωτήθηκε δεν μας απάντησε ότι υπάρχει πρόταση – σχέδιο που έχει κατατεθεί. Σήμερα το βλέπουμε ως είδηση στα τοπικά ΜΜΕ. Γιατί δεν μας το είπε; Θα κάναμε ένσταση; Μάλλον δεν θέλει την επαφή με τους πολίτες, αλλά να κάνει διαρροές προς άλλες κατευθύνσεις.

Αν ο Υπουργός που έμεινε στη Σάμο πέντε μέρες και κατάφερε να πάρει μόνο αυτόν τον μικρό αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τότε για να «αδειάσει» το κέντρο πρέπει να έρθει στη Σάμο ΟΛΟ το Υπουργικό Συμβούλιο και να καθίσει έναν μήνα!

Νικόλαος Α. Στεφανής

Πρόεδρος Ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων Ν. Σάμου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμου

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Κορονοϊός: 667 νέα κρούσματα – Τα περισσότερα από την αρχή της πανδημίας. 1 νέο στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Έναρξη εγγραφών για το ΔΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021

Σε κατ΄οίκον περιορισμό νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τεστ μοριακού ελέγχου σε νοσηλεύτρια που

Περισσότερα »
Βαγγέλης Καρράς: Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όμορφα και ωραία χωρίς να δημιουργούμε εντυπώσεις με δημοσιεύματα στο Facebook

Βαγγέλης Καρράς: Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν όμορφα και ωραία χωρίς να δημιουργούμε εντυπώσεις με δημοσιεύματα στο Facebook

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Βαγγέλης Καρράς, ο οποίος απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΠΣ Σάμου σχετικά

Περισσότερα »