Νίκος Στεφανής: Η γυναίκα με το κρούσμα κορωνοϊού βρίσκεται στο σπίτι της, η κλινική της εικόνα είναι καλή, δεν χρήζει νοσηλείας, είναι σε καραντίνα

Νίκος Στεφανής: Η γυναίκα με το κρούσμα κορωνοϊού βρίσκεται στο σπίτι της, η κλινική της εικόνα είναι καλή, δεν χρήζει νοσηλείας, είναι σε καραντίνα

Στo πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη Σάμο. Πρόκειται για γυναίκα από τη Σάμο, ηλικίας 68 ετών περίπου, η οποία πρόσφατα είχε μεταβεί στην Αθήνα και επέστρεψε. Επίσης πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση στα συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία βρέθηκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

«Εμείς ήμασταν έτοιμοι να δεχτούμε ένα, δύο, δέκα, όσα τελικά θα επιβεβαιωνόντουσαν. Το πρώτο κρούσμα ήρθε 150 ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη χώρα μας, ήταν ένα κρούσμα που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους και επέστρεψε τον νησί μας.

Από εκεί και πέρα εμείς έπρεπε να κάνουμε τις διαδικασίες που ορίζουν τα πρωτόκολλα, κάναμε την ιχνηλάτηση των επαφών του πρώτου κρούσματος και των επαφών του, έχουν βγει αρνητικά τα πρώτα τεστ που έχουμε κάνει στον συγγενικό της περιβάλλον. Θα ξανακάνουμε σε λίγες ημέρες άλλο ένα τεστ για να επιβεβαιώσουμε ότι είναι αρνητικά τα συγγενικά της πρόσωπα για άλλη μία φορά.

Η ασθενής έκανε δεύτερο τεστ χθες στο δικό μας μηχάνημα και βγήκε και αυτό θετικό. Το πρώτο που το είχαμε στείλει στην Αθήνα βγήκε θετικό και το δεύτερο που το κάναμε εδώ πάλι θετικό. Δηλαδή είναι επιβεβαιωμένο 100% ότι είναι θετικό κρούσμα.

Η γυναίκα βρίσκεται στο σπίτι της, η κλινική της εικόνα είναι καλή, δεν χρήζει νοσηλείας, είναι σε καραντίνα. Εμείς ιχνηλατούμε μαζί με την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία τις επαφές της, ώστε να περιορίσουμε τυχόν διασπορά».

Η γυναίκα ταξίδεψε με αεροπλάνο, οι διαδικασίες είναι στα χέρια της Πολιτικής Προστασίας από τα κεντρικά της Αθήνας, όμως λόγω του γεγονότος ότι στα αεροπλάνα φοράνε μάσκα, η διασπορά είναι μικρή. Τα μέτρα στο νοσοκομείο είναι ιδιαιτέρως αυστηρά ώστε να διασφαλιστεί ότι εντός δεν θα υπάρξει κρούσμα ώστε να συνεχίσει το νοσοκομείο απρόσκοπτα την λειτουργία του.  

Για το συγκεκριμένο περιστατικό η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και την επιβεβαίωση του πρώτου θετικού κρούσματος COVID-19 στο νησί μας, σας ενημερώνουμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού, βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και την Πολιτική Προστασία.

Η ασθενής βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την υγεία της. Δίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα τηλεφωνικές οδηγίες από τους ιατρούς του Νοσοκομείου μας.

Με την επιβεβαίωση του κρούσματος έγινε άμεση ιχνηλάτηση των επαφών της τόσο στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον καθώς και των επαφών της. Μέχρι στιγμής τα δείγματα που έχουν ληφθεί είναι αρνητικά.

Δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς η κατάσταση έως αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη. Θα πρέπει όμως όλοι μας να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, να αποφεύγουμε το συνωστισμό και τις συναθροίσεις, να φοράμε μάσκα όπου απαιτείται, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να κάνουμε συχνή χρήση αντισηπτικού διαλύματος.

Το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όλες τις καταστάσεις που μπορούν να συμβούν.

Μένουμε αισιόδοξοι, μένουμε ασφαλείς.

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής»  

00Charisma01

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Επιχείρηση αποσυμφόρηση. Έφυγαν οι πρώτοι 724 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Από τη Σάμο μόλις 39 (!!!)

Δέκα λεπτά πριν τις 12 το βράδυ της Δευτέρας (28/09), αναχώρησε από τον λιμένα Μαλαγαρίου το πλοίο «Νήσος Χίος» παραλαμβάνοντας μόλις 39 (!!!) αναγνωρισμένους πρόσφυγες

Περισσότερα »