Νίκος Στεφανής: Για τον κορωνοϊό θα πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός στην διασπορά των ειδήσεων και πάνω απ’ όλα να υπάρχει ψυχραιμία

Νίκος Στεφανής: Για τον κορωνοϊό θα πρέπει ο κόσμος να είναι προσεκτικός στην διασπορά των ειδήσεων και πάνω απ’ όλα να υπάρχει ψυχραιμία

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ξεκίνησε μέτρα στην είσοδο του Νοσοκομείου, λόγω της πανδημίας που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Είναι προληπτικά μέτρα που τα εφαρμόζουμε με εντολή του υπουργείου, ώστε να περιορίσουμε την είσοδο των επισκεπτών στο Νοσοκομείο. Οι ασθενείς εισέρχονται στο νοσοκομείο. Απλώς προσπαθούμε να περιορίσουμε τυχόν κρούσματα, αν υπάρξουν, για τη Σάμο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Υπάρχει θερμομέτρηση, υπάρχει μη είσοδος των οχημάτων μέσα στο νοσοκομείο και έχουμε περιορίσει μέχρι στιγμής το επισκεπτήριο 12 με 2μ.μ.

Μόνο πρωινά θα βρίσκονται οι επισκέπτες στην Εντατική Μονάδα (12.30-1.00μ.μ), έχει απαγορευτεί το απογευματινό. Έχουμε ενημερώσει την διεύθυνση του ΚΥΤ αλλά και τον υπεύθυνο του ΕΟΕΔΥ και όσοι έρχονται εδώ, υπάρχει μεταφραστής στην είσοδο για να ρωτάει αυτά που ρωτάμε και εμείς στους Έλληνες και από εκεί κάνουμε την διαχείριση των περιστατικών. Υπάρχει ένα πλάνο, αν έχει ταξιδέψει πρόσφατα, αν έχει ταξιδέψει η έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία ή την Κίνα και από εκεί και πέρα, αυτές είναι οι οδηγίες και οι εντολές που έχουμε».  

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ούτε υπάρχουν παραπάνω εντολές, έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν χρειάζεται πανικός, ενώ θα πρέπει να είναι ο κόσμος προσεκτικός στην διασπορά των ειδήσεων και πάνω από όλα να υπάρχει ψυχραιμία.

«Υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και σε ανάγκη έχουμε την δυνατότητα να μοιράσουμε και στον κόσμο. Αυτή την στιγμή όμως κρατάμε τα αποθέματά μας για το νοσοκομείο. Δίνουμε μάσκες σε όσους έρχονται και έχουν κάποια προβλήματα αναπνευστικά η πυρετό. Μην ξεχνάμε ότι η γρίπη ακόμα είναι σε έξαρση».

Στο θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου έχουν δείξει ενδιαφέρον ένας γυναικολόγος και μία ιατροδικαστής στους επικουρικούς. Το πρόβλημα με την παιδίατρο παραμένει, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι και είναι σε αναμονή η διεύθυνση. Προχωράνε οι εργασίες για την στέγαση ιατρών και νοσηλευτών στο κτίριο στην παραλιακή, ενώ αναμένονται εργασίες στη χειρουργική.

«Δεν χρειάζεται πανικός, στη Σάμο είναι όλα ελεγχόμενα για αυτό κλείσαμε τις πόρτες. Δεν τις κλείσαμε τις πόρτες γιατί υπάρχουν περιστατικά, απλώς θέλαμε να υπάρχει μόνο μία είσοδος μετά από εντολή του υπουργείου ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε τα περιστατικά που μπαίνουν στο νοσοκομείο. Η πρόληψη είναι το Α και το Ω σε μια τέτοια κρίση που πρέπει να διαχειριστούμε». 

00CharismaMikro            

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »