Νίκος Στεφανής: «Γι αυτό το νέο ιό είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε, έχουμε τις οδηγίες που μας έχει δώσει ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας, έχουμε τις κατευθυντήριες εντολές από την 2η ΔΥΠΕ»

Νίκος Στεφανής: «Γι αυτό το νέο ιό είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε, έχουμε τις οδηγίες που μας έχει δώσει ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας, έχουμε τις κατευθυντήριες εντολές από την 2η ΔΥΠΕ»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκος Στεφανής.

Σε παγκόσμια επιδημία τείνει να εξελιχθεί ο κορωνοϊός που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα.

«Γι αυτό το νέο ιό είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε, έχουμε τις οδηγίες που μας έχει δώσει ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας, έχουμε τις κατευθυντήριες εντολές από την 2η ΔΥΠΕ. Αυτά που ζητάνε για να είμαστε σε επιφυλακή δεν είναι τόσο τραγικά για να μην τα έχουμε ως Νοσοκομείο. Ήδη τα είχαμε, ήδη τα έχουμε σε ετοιμότητα και έχουμε προχωρήσει σε διαδικασίες να πάρουμε και έξτρα πράγματα ώστε να είμαστε κατοχυρωμένοι».

Βέβαια τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλά περιστατικά γρίπης στη Σάμο και θα πρέπει να προφυλασσόμαστε γιατί και τα σχολεία υπολειτουργούν λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων και έχουν παρθεί και στο νοσοκομείο όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού της γρίπης.

Στο θέμα της παιδιάτρου μετακινήθηκε ιατρός παιδίατρος, Επιμελήτρια Β΄, από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, έως τις 10/02/2020, προκειμένου η μοναδική Παιδίατρος του Νοσοκομείου να λάβει ολιγοήμερη άδεια ξεκούρασης. Γίνονται από την διοίκηση όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο.

«Εμείς εδώ προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα, όμως δεν είναι πάντα στο χέρι μας, είναι και στη θέληση των επιστημόνων να έρθουν να υπηρετήσουν στη Σάμο». Όπως πληροφορήθηκε ο κ. Στεφανής και στα νοσοκομεία της Αθήνας υπάρχει μεγάλος όγκος δουλειάς, απλά υπάρχει η ευελιξία των γιατρών που καλύπτουν τις βάρδιες.

Υπάρχουν κίνητρα για να έρθουν γιατροί στη Σάμο, αλλά «η εικόνα που έχει βγει προς τα έξω δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Αυτή την στιγμή λειτουργούν θάλαμοι ξεχωριστά για τους Έλληνες και τους μετανάστες, με κύριο γνώμονα τις διαφορετικές καθημερινές συνήθειες των ασθενών ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και κάθε  Πέμπτη και Παρασκευή επαναλειτουργεί το Εξωτερικό Ιατρείο Ρευματολογίας στο Νοσοκομείο. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2273027426,  2273083198, στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων, για το καθορισμό της επισκέψεώς τους.

00Nefeli00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »